19 / 04 / 2024

Teknopark, açılış için gün sayıyor!

Teknopark, açılış için gün sayıyor!

Yakında açılışı yapılacak Teknopark'ta, IBM ve General Electric gibi sayılı şirketlerin AR-GE birimleri ile halka açık uzay gözlem evi de bulunacak. Teknopark istanbul'un ilk etabı tamamlandı...



Tam kapasite hizmete girdiğinde Türkiye'deki teknoparkların toplamından 3 kat daha büyük olacak Teknopark istanbul'un ilk etabı tamamlandı. Yakında açılışı yapılacak Teknopark'ta, IBM ve General Electric gibi sayılı şirketlerin AR-GE birimleri ile halka açık uzay gözlem evi de bulunacak. "Pendik'in 25 yıllık hayali" olarak nitelendirilen Teknopark istanbul'un ilk etabı tamamlandı. 6 bloklu Teknopark'a 1.200'ün üzerinde firma başvuru yaparken tam kapasite hizmete girdiğinde Türkiye'deki tüm teknoparkların toplamından 3 kat daha büyük olacak. 30 bin kişinin çalışacağı Teknopark istanbul'un Genel Müdürü Turgut Şenol, ilk etabın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağını ifade ederek: "Resmi açılış başbakanımızın katılımıyla önümüzdeki ocak ayının başmda olacak." dedi. Teknopark'ta ikinci etap inşaatının ise mart ayında başlayacağını belirten Şenol, bu bölümün de 2015'in ilk yarısında kullanıma hazır hale geleceğini söyledi. Teknopark'ta çalışanların sosyal ihtiyaçlarım karşılayacak sosyal aktivite alanları da bulunacak. Parkta bunların yanı sıra halka açık bilim ve teknoloji müzesinin yam sıra planetaıyum ve uzay gözlem evi de yer alıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Teknopark istanbul'un Genel Müdürü Turgut Şenol: "Teknopark için yaşanılabilir alan olsun istedik. Vatandaşa kapalı seçkinler kulübü gibi algılanmasın. Burada teknoloji üretilecek, aym zamanda da vatandaş, ormanlık alanda kurulu bilim ve teknoloji müzesi ile planetoryumda uzayı gözlemleyecek. 


Ayrıca ileriki zamanlarda kuracağımız atlı spor kulübünden de yararlanacak." şeklinde konuştu. Teknopark istanbul'da en merak edilen konulardan biri olan hangi sektör ve firmalara ait kurumların faaliyet göstereceği de netleşti. 1.200'ün üzerinde firmanın faaliyet göstermek için başvurduğu Teknopark'ta IBM ve General Electric gibi dünyanın sayılı firmaları da bulunuyor. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı sebebiyle havacılık şirketleri, Tuzla Tersanesi sebebiyle de gemicilik üzerine faaliyet gösteren teknoloji şirketleri de yer alıyor. Öte yandan Teknopark'da sermayesi düşük olan ya da olmayan AR-GE firmaları için bir "kuluçka merkezi" bulunuyor. Bu merkezde, başlangıç aşamasındaki girişimcilere 2 sene için ücretsiz yer veriliyor. Kabul edilen firmalar, istanbul Ticaret Odası'nın 25 milyon TElik fonundan yararlanabiliyor. Tüm bu imkânlar tersine beyin göçünü de güdümlüyor.Teknopark Genel Müdürü Turgut Şenol: 'Amerika'dan hocalar burada faaliyet göstermek için geliyor.Bu anlamda Teknopark'ın meyvelerini toplamış oluyoruz" diyor. 


Dokuz Sütun


Geri Dön