24 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2'nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022'de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend...



3. Emlakta yükseliş seyri sürecek 

2021'de çok aileli konutlar yüksek bir performans sergiledi ve senenin üçüncü çeyreğinde 179 milyar dolar yatırım gerçekleştirildi. Özellikle de müstakil evlerde düşük arz ve fiyat rekabeti etkisini gösterdi. Bu sene yatırımcılar piyasada yüksek miktarda arzı takip edecek, buna karşın yüksek performansın da sürmesi öngörülüyor. ABD’de hibrit çalışma modelinin yaygın hale gelmesi özellikle de banliyö bölgelerinde talebin yüksek olacağının sinyalini veriyor. Maaş büyümesi de kiralarda yükselişe ve sektörün büyümesine de neden olabilir.

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

4. Ofisler değişecek ancak kapanmayacak

Uzaktan çalışmanın yaygın hale gelmesine karşın, fiziki ofisler sona ermiş değil. Fakat ofis sektöründe bir dönüşümün gerçekleşeceği öngörülüyor.

Ofis sektörü son senelerin en düşük talebiyle karşılaşsa da yatırımcılar bu sene sektörde istikrarın tesis edildiğine ve kiraların yükseldiğine tanık olabilir. Uzaktan çalışmaların, haftanın belirli günleri ofise gidilen hibrit çalışma modeli haline gelmesi ve çalışanların tercihleri iş verenleri daha uygun maliyete sahip konumlara yönlendiriyor. Bunun yanı sıra iş verenler çekici olanaklar sağlayan ve esneklik imkanı sunan alanlara yöneliyor.


Geri Dön