23 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2'nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022'de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend...



5. Emlak teknolojisi (protek) şirketlerinin popülerliği artıyor

Yakın zamanda ticari gayrimenkul yöneticileriyle Deloitte Center for Financial Services'in gerçekleştirdiği bir anket çalışmasında, katılımcıların dörtte üçü şirketlerinin bu sene emlak teknolojisi şirketleriyle işbirliği oluşturmayı veya bu şirketlere yatırımda bulunmayı planladığının altını çizdi.

Emlak teknolojisiyle ilgili olan talep 2021' damga vurmuşken, emlak teknolojisi şirketlerinin rekor rakamlarda yatırım aldığı görüldü. Crunchbase verilerine göre emlak teknolojisi (proptek) şirketleri 2021 yılında neredeyse 21 milyar dolar yatırıma ulaştı. Emlak teknolojisi şirketleri tarafından, ev geliştirme yazılımları, emlak yönetimi ve gömülü finans alanlarında online çözümler sağladı.

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

6. İnşaat maliyetlerindeki yükseliş, mevcut varlıklara yararlı olacak

Finansgündemcom'da yer alan habere göre; geçen sene boyunca istihdam sorunları, tedarik zincirlerindeki problemler ve ekonomik büyüme gibi durumlar enflasyonu son 30 senenin en yükseğine ulaştırdı. 

Ticari gayrimenkullerde etkiler büyük oranda yeni yapılan inşaatlarda kaydedildi. İnşaat malzemelerinin fiyatları, projelerin maliyetlerinde de önemli  oranda artışları getirdi. Bu enflasyonel baskıların inşaat maliyetlerine yansımalarının devam etmesi öngörülüyor. Sonuçta da mevcut yönelmesiyle yararlı çıkacak.

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkuller oldu!


Geri Dön