25 / 04 / 2024

TOKİ Seyrantepe Konutları teslim edildi!

TOKİ Seyrantepe Konutları teslim edildi!

Şehitkamil Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Gaziantep Seyrantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslimi törenle yapıldı. Anahtarlarını alan ailelerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.




Şehitkamil Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslimi törenle yapıldı. Anahtarlarını alan ailelerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Aileler, tören sonrası heyecanla yeni yuvalarının yolunu tuttu.


MUTLU AİLE HUZURLU ŞEHİTKAMİL


Gaziantep’te yaşanan konut sıkıntısını sonlandırmak ve yeni yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtarını Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törenle teslim etti. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Milletvekili Adayları Ahmet Uzer, Selami Yetkinşekerci, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, sivil toplum kuruluşu başkanları, meclis üyeleri ve ev almaya hak kazanan aileler katıldı.


 


ÇOK NİTELİKLİ MEKANLAR ELDE ETME İMKANI BULDUK


Seyrantepe Konutları’nın Türkiye’deki projeler arasında örnek bir proje olduğunu vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:


“Seyrantepe Konutları, Türkiye’de ilk defa modellenen bir uygulama oldu. Arsanın sağlanmasında desteği olan Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e ve bu inşaatların oluşmasındaki desteğinden dolayı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na şükranlarımı arz ediyorum. Bunun nedeni şu. Özellikle kentsel dönüşüm yapılan noktalarda vatandaşımıza bedelini ödememize rağmen insanların barınacak yerleri olmayınca sıkıntı yaşanıyordu. Biz ‘İpek Yolu Kentsel Dönüşüm’ alanındaki yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda şu anda yaptığımız kamulaştırma çalışmalarında vatandaşlarımıza kurasız bir şekilde ev verebilmek adına TOKİ ile 75 bin 500 metrekare alan üzerinde bu planlamayı yaptık. Bu planlamayı yaparken özellikle Karşıyaka bölgesinde oturan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 2+1 ve 3+1 daire planlaması yaptık. Bu yapılan planlamalarda da yine TOKİ’nin bize verdiği destekle Gaziantep genelinde kendi bünyemizdeki Proje ve Etüt Uygulama Dairesi’nde biz bu çalışmaları gerçekleştirdik. Amacımız, Gaziantep’in yerel dinamiklerine göre hareket etmekti. Burada oturacak vatandaşların istediği doğrultusunda planlama yapmaktı. Daha sonraki safhada da kullanılan malzemede de farklılıklar ortaya koyduk ve yine TOKİ’nin bu konuda bize vermiş olduğu destek ile sıkıntısı olmadan çok nitelikli mekanlar elde etme imkanı bulduk.”


 


ŞEHİTKAMİL YAPARSA KALİTELİ YAPAR


Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yapılan konutların kalitesine işaret ederek şu açıklamada bulundu:


“Toplu konutun kaliteli yapılabileceğini ve kalite ile birlikte iyi bir hizmet yapılabileceğinin en güzel örneklerinden birini Şehitkamil Belediyesi gösterdi. Ben her zaman Şehitkamil Belediyesi’nin yaptığı her işte şunu söylüyorum. Onlar yaparsa kaliteli yapar, düzgün yapar. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine şehrim adına çok teşekkür ediyorum.”


 


 


BU HİZMETLER HEPİMİZİ GURURLANDIRIYOR


Törende söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Bugün çok güzel bir eserin teslim törenindeyiz. Şehitkamil Belediyemiz ve TOKİ işbirliğiyle 966 konutumuzun bitmiş haliyle siz değerli vatandaşlarımıza anahtar teslim töreni var. Gerçekten bu hizmetler, bu yapılan hizmetler, icraatlar hepimizi gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.


 


BİZ SORUNLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORUZ


Törende söz alan Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan ise sorunsuz daireler inşa ettiklerini kaydetti. Mehmet Ergün Turan, “Biz bu konutları 1 ay, 1 buçuk ay önce teslim edebilirdik. Ancak yeni konseptimiz, biz sorunla uğraşmak istemiyoruz. Evlerinize taşındığınızda inşallah sorun olmadığını göreceksiniz. Bu çalışmalarda emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 


BELEDİYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM


İl ve ilçe genelindeki konut ihtiyacının çözümü için belediyelerin önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, özellikle Şehitkamil ve Şahinbey Belediyemiz bu konut yükünü kendileri kaldırıyor. Özellikle vatandaşın, memurun alım gücüne yönelik konutlar yaparak bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.


 


ÇOK MUTLUYUZ


Tören sonunda yeni evlerinin anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, yaşadıkları sevinci yakınlarıyla paylaştı. Ev sahipleri, yeni yuvalarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, konutların yapımında büyük emeği olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti. Anahtarlarını alan ev sahiplerinin yaşadığı mutluluk, yüzlerini güldürdü. Aileler, büyük bir heyecan ile yeni yuvalarına gitmek için törenden ayrıldı. Tören, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.




Şehitkamil Belediyesi


Geri Dön