28 / 03 / 2024

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi vererek, "TOKi ile yakın zamanda yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız" dedi.



Yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm sorunlarını bertaraf edebilmek için çalışarak 2020'de sürece dahil olduklarını, vatandaşlara 2023 yılında evlerini teslim edeceklerini kaydetti. 

"Yabancıya konut satışı, fiyatları artıran bir durum değil"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili olarak da şunları dile getirdi: "Yılda yaklaşık 40-45-50 bin arası yabancıya konut satışı var. Geçtiğimiz yıl 59 bin yabancıya konut satışı söz konusu. Bu oran 1,5 milyonluk bir satışta yüzde 3 demek. İstanbul özelinde baktığınızda yüzde 3'e, 5'e denk gelir. Yabancıya satış, konut fiyatını artıran bir durum değil. İnsanlarla iyi olmak, güven aşılamak, 'Güvenli limanda gelin oturun.' demek kadar insani bir tavır yoktur herhalde. Globalleşen bir dünyadan bahsediyoruz. Bizim vatandaşlarımız yurt dışından ev alıyor mu? Alıyorlar." 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerinden dar ve orta gelirli vatandaşların rahatlıkla ev alıp alamadıkları sorusuna da yanıt veren Bakan Murat Kurum, en son inşa ettikleri 100 bin sosyal konutta 3 oda 1 salonların 250 bin lira, 2 oda 1 salonların 200 bin lira olduğunu söyledi.

TOKİ den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

''Deprem yadsınamaz gerçeğimiz''

Depremin ülkemizin yadsınamaz gerçeği olduğunu ve nüfusun yüzde 70'lik kısmının deprem bölgelerinde yaşadığını belirten Murat Kurum, ''Biz bu dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapmak zorundayız. Bu konuda 81 ile 400 kere ziyaret yaptım, Dönüştürelim hep birlikte. Vatandaşımızı bu süreçte çaresiz bırakmayacağız. Taşınma, kira yardımı vereceğiz. 2012'den bu yana 20 milyar lira taşınma, kira ve kamulaştırma yardımı verdik." şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega kent İstanbul'daki toplam 5,8 milyon konuttan 1,5 milyonunun riskli olduğunu, 300 bininin de acilen dönüştürülmesi gerektiğine değinerek, İstanbul'un toplamda 39 ilçesinde örnek kentsel dönüşüm konutları inşa ettiklerini kaydetti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesiyle de ilgili açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, çalışmalara Mayıs ayında başlayacaklarını söyledi. İşte o açıklamalar...


Geri Dön