26 / 04 / 2024

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi vererek, "TOKi ile yakın zamanda yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız" dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı.

Ülkemizde ortalama 1,5 milyon konut satışı olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen sene el değiştiren 1,5 milyon konuttan yüzde 31'lik kısmının yani 450 bininin 1. el, kalanının da ikinci el konut olduğunu kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu satışlar masaya yatırıldığında her sene düzenli olarak arz talep dengesine göre yüklenici firmaların konut inşa ettiklerini söyleyerek, arz talep konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığına değindi.

TOKİ den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm projeleri dahilinde son 20 senede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak 1 milyon 200 bin konut hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz her yıl 50-100 bin sosyal konut yaptık. 2021'deki satışlara baktığımızda yüzde 14'ünü TOKİ'nin ürettiği konutlar olarak görüyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Alt gelir grubu, hakikaten bu noktada konut almak isteyen vatandaşlarımıza destek olabilmek için. Bu yola da çıkarken Cumhurbaşkanımız, 'Evsiz hiçbir vatandaşım kalmasın.' anlayışıyla bu projeyi başlattılar. TOKi ile yakın zamanda, Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaklar, yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız. Bu yıl içerisinde açıklayacağız. Geçen sene 100, ondan önceki sene 50 bin sosyal konut yaptık. Bir de kentsel dönüşüm konutları yapıyoruz. Kentsel dönüşümde deprem riskini bertaraf edecek adımları atmaya çalışıyoruz.Haziran'da TOKİ müjdesi vereceğiz." Geçmiş yıllarda 4 kategori halinde yapılan TOKİ'nin bu seneki başvuru şartları ve tarihleri henüz belli olmadı"

Bakan Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...


Geri Dön