26 / 04 / 2024

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ'den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi vererek, "TOKi ile yakın zamanda yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız" dedi.



"Türkiye'deki yapıların yüzde 65'ini güvenli hale getirdik"

Bakan Murat Kurum, ülkemizde şimdiye kadar 3 milyon konutu dönüştürdüklerine değinerek, toplamda 140 bin konutun dönüşüm projesinin sürdüğünü kaydederek, "Türkiye genelindeki yapıların yüzde 65'ini güvenli hale getirdik. Hedefimiz, 2035 yılına geldiğimizde Türkiye'de kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alan kalmasın istiyoruz." dedi.

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin çevresel açıdan herhangi bir zararı olup olmadığına ilişkin projeyi gözden geçirip geçirmediği sorusunu da cevaplayan Bakan Murat Kurum, Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) ile çevre, tsunami, deprem, ekolojik yapıyı araştırdıklarını, bu kapsamda hazırlanan rapor olduğuna değindi.

Söz konusu raporu toplamda 200 bilim insanının hazırladığını kaydeden Bakan Murat Kurum, ayrıca çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un Terkos'a herhangi bir etkisi olmadığını, Sazlıdere'nin yüzde 60'lık kısmının proje içerisinde kalsa da oranın İstanbul'un su ihtiyacının sadece yüzde 3'lük kısmını karşıladığını, buna karşılık da Melen Projesi ile daha fazla su ikamesi yapılacağına değindi.

TOKİ den 81 ile yeni konut müjdesi! Bakan Kurum resmen açıkladı! TOKİ başvuruları ne zaman?

Bakan Murat Kurum, bazı tatil bölgelerinde kaçak yapıların hayata geçirildiğini fakat yapılan denetimler sonucunda bu yapıların yıkıldığını kaydederek, kaçak yapılarla mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.

Yine son zamanlarda gündeme gelen Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'nin en büyük millet bahçesinin hayata geçirileceğine değinen Murat Kurum, bir kültür merkezi, sosyal yaşam merkezi olacak projeye Mayıs ayında başlayarak, ilk etabın 2023 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Ülkemizde şu an 443 millet bahçesi projesi yer aldığını ve bu millet bahçelerinin 143 tanesini tamamladıklarına değinen Kurum, kalanları da 2023 yılına yetiştireceklerini dile getirdi.

Ucuz konut başvuruları başladı! TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'den 7 bin 500 ucuz konut geliyor! İşte proje proje tam liste!

TOKİ'den 5 milyon vatandaşa bir milyon yüz bin sıcak yuva!


Geri Dön