28 / 03 / 2024

Toprak en güzel yatırımdır!

Toprak en güzel yatırımdır!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da beklenilmeyen birçok bölgenin büyük gelişimler gösterdiğini söyledi. Oral, parasını değerlendirmek isteyen vatandaşı ise toprak yatırımı yapmayı önerdi.



Samsun'un gelişmeye uygun bir metropol şehir olduğunu vurgulayan Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da beklenilmeyen birçok bölgenin büyük gelişimler gösterdiğini ve bundan sonra nerenin gelişeceğini bilemeyeceklerini söyledi. Oral, parasını değerlendirmek isteyen vatandaşı ise toprak yatırımı yapmayı önerdi. 


"HER YER GELİŞMEYE UYGUN"


Samsun'un eskiye bakıldığında göç verdiğini, şimdi ise göç alan bir şehir olduğunu kaydeden Oral, 'Samsun'un belirli bölgelerinde konut satış fiyatları ve kiralan yüksek. Samsun'da şuanda en hızlı gelişen bölgeler; Atakum, Canik'te Duruşehir civan ve Kalkanca'dır. Bu saydığım üç bölgede gözle görülür bir hareketlenme var. Zaten Atakum Türkiye genelindeki kendi çapındaki ilçeler arasında en hızlı gelişenler arasında gösteriliyor.5-6 sene önce 70 bin civarında nüfusu olan Atakum'un şehir içi ve dışından aldığı göçlerle nüfusu günümüzde 200 bine yaklaştı. 


Bundan S yıl önce Kalkanca'yı kimse bilmiyordu. Fakat bugün Kalkanca'da 800 bin liraya kadar daireler bulunuyor Duruşehir bu saydığım yerler arasında en kötüsüydü. Ancak şimdi havuzlu sitelerde oluşan binalar dikildi. Bundan sonra ise nerenin bu şekilde gelişme göstereceğini kestirmek çok zor. Şehir potansiyeli olarak hiç beklenilmeyen bir yerde gelişim patlaması yaşanabilir" şeklinde konuştu. 


"BİR ÇOĞU TOPRAK ZENGİNİ"


Türkiye'deki zenginlerin araştırıldığında birçoğunun toprak zengini olduğunu söyleyen Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkam Mevlüt Oral. "Cebinde parası olup değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız şehrin en ücra köşesinde dahi olsa arsa almalan konusunda tavsiyede bulunuyorum. 


Toprak en güzel yatırımdır İmar izni olmayan yerler için 'Benim ömrüm o kadar yetmez' demeyin. İnsanlar her zaman kendisi için yaşamaz. 


Geride yetişen evlatlarına bırakacak bir şeyleri olsun isleyenlerin yatırımım buraya yapmasını öneriyorum' dedi. 


Haberde Denge





Geri Dön