TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.
DÜŞÜK ZAM BEKLENİYOR
Eski Merkez Bankası'nın Başkanı olan Durmuş Yılmaz ise, sabit aylık alanlara Temmuz ayında enflasyon farkı ödeneceğini söylemiştir. Mayıs ayında sıfır veya negatif çıkacak enflasyon, 6 aylık toplam enflasyonu aşağı çekeceği için sabit gelirli personel daha az ücret veya aylık yükselişi alacaklardır. Bu hususta, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak zam seviyelerinin az olması beklenmektedir.
CHP'DEN TEPKİ
Düzenlemeye muhalefetten tepki hemen geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da TÜİK'in düzenlemesine tepki verek, “Seçim doğal gazı kamu ve emekli aylıklarını indirecek.” iddiasında bulundu.
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), Türkiye'de resmi istatistiklerin üretildiği ve yayımlandığı bağımsız bir kurumdur. Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Kurum, istatistiksel verileri derlemek, analiz etmek, raporlamak ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla çalışır.
TÜİK, Türkiye'nin sosyoekonomik yapısı, nüfus, işgücü, tarım, sanayi, dış ticaret, enflasyon, fiyat endeksleri, milli gelir, turizm, eğitim, sağlık, enerji, çevre ve diğer birçok alanda istatistikler üretir. Bu istatistikler, hem hükümetin politika oluşturma sürecinde hem de özel sektör, akademik kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından kullanılır.
Dolar aldı başını gidiyor! Seçim sonrası yatırımcı panikledi
EYT'lilere bir müjde daha! Biriken paralar da hesaba yatacak
Milli Emlak'tan beyaz eşya fiyatına arsa satışı! Bu habere hemen bakın