18 / 04 / 2024

Türker Proje Gayrimenkul Bursa'daki arsasını satıyor mu?

Türker Proje Gayrimenkul Bursa'daki arsasını satıyor mu?

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Bursa'da bulunan arsa satışı hakkında bilgi yayınladı.



Türker Proje Gayrimenkul Bursa'da bulunan arsa satışları için Gayrimenkul Danışmanlık firmasından hizmet alacak.


Türker Proje Gayrimenkul Açıklama:



20 Mayıs 2015 tarihli açıklamamızda, Şirketimiz aktifinde, Panayır Mahallesi, Yeni Yalova Caddesi, No:510 Osmangazi/BURSA adresinde kayıtlı bulunan 25.555,04 m2 büyüklüğündeki arsamızın satılması veya Kat karşılığı inşaat geliştirme sözleşmesi yapılması veya Hasılat paylaşımı sözleşmesi yapılması amacı ile bir inşaat şirketiyle işbirliği yapmak üzere bir Gayrimenkul Danışmanlık firmasından hizmet alınmasına karar verildiği ifade edilmişti.

01 Haziran 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile  TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan ekspertiz raporunda Emsal Satış Karşılaştırma Yöntemine göre KDV hariç 23.724.000TL değer tespit edilen Bursa'daki arsamızın,  20 Mayıs 2015 tarihinden bu yana satış alternatifinin değerlendirilmesine rağmen bu tarihe kadar başka bir alıcı bulunamaması da dikkate alınarak KDV dahil 9.100.000 USD bedelle ALPİŞ İNŞAAT TAAHHÜT SAN. ve TİC.A.Ş'ye satılmasına karar verilmiştir.   

Bursa'daki arsamızın satış işlemine ilişkin olarak, SPK'nun II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin (Tebliğ) 6.maddesinin 5.fıkrası delaletiyle, aynı maddenin 1.fıkrası kapsamında yapılan değerlendirmede önemli nitelikteki işlem olmadığı görülmektedir. İlgili tablo ektedir. 


Dosya için tıklayın



Geri Dön