29 / 03 / 2024

Türkiye'yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

Türkiye'yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

Türkiye'de ortaya çıkan son dolandırıcılık yönteminin baş şüphelisinin kimliği deşifre oldu. Şahsın dolandırıcılık yaparken insanlar arasında inandırıcılığını artırmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çekilen fotoğrafını kullandığı ortaya çıktı.



Kendisini Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Khayr El Ğabbani, olarak tanıtan şahsın dolandırıcılık yöntemi deşifre oldu. Suriye'de başlayan iç savaş sonrası önce Lübnan'a kaçan daha sonra da Türkiye'ye gelen Muhammed Khayr El Ğabbani'nin sahte diploma satarak Suriyeliler başta olmak üzere pekçok kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Muhammed Khayr El Ğabbani dolandırıcılık yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çekilen bir fotoğrafını kullanarak inandırıcılığını artırıyor. Oda Tv'de yer alan habere göre; Muhammed Khayr El Ğabbani Suriye'de başlayan çatışmaların ardından Lübnan'a geçti. Bu tarihten sonra, ABD menşeili Uluslararası Arees Ünviversitesi'nin Lübnan'daki İslami Bilimler Fakültesi'nde çalışmaya başladı. 2012'de dekan olarak atandı ancak Muhammed El Gabbani, dekanlığı tüccarlığa çevirdi. Para ile üniversite diploması sattı, Suriyeliler için toplanan yardım fonları ve bağışları çaldı. Üniversite yönetimi 2014'te Muhammed El Gabbani'nin üniversite ile ilişiğini kesti. Dolandırdığı insanlar ve hakkında açılan davalar nedeniyle rotayı Türkiye'ye çeviren Muhammed El Gabbani, yeni iş imkanları ve dolandırılacak insanları ülkemizde buldu. 

Türkiye yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön