20 / 04 / 2024

Ümraniye yeni çekim merkezi olacak!

Ümraniye yeni çekim merkezi olacak!

Gayiımenkul şirketlerinin son verilerine göre Ümraniye; yatırımcıların ilk adresi. Son 11 yılda değişen çehresiyle Ümraniye, inşa edilmekte olan İstanbul Finans Merkezi ve yapımı tamamlanmak üzere olan metroyla birlikte İstanbul’un merkezi hâline gelecek.



Gayrimenkul şirketlerinin son verilerine göre Ümraniye; yatırımcıların ilk adresi. Son 11 yılda değişen çehresiyle Ümraniye, inşa edilmekte olan İstanbul Finans Merkezi ve yapımı tamamlanmak üzere olan metroyla birlikte İstanbul’un merkezi hâline gelecek. Bölgedeki emlak fiyatlarında şimdiden ciddi bir artış olduğu yönündeki bilgiler, yatırım oranlarını da artırdı. İstanbul Finans Merkezi’nin yalnızca finans kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı olmaktan öte, İstanbul’un çekim merkezi olması bekleniyor. Bunun yanında yakında hizmete girecek olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy metro hattıyla, vatandaşların Ümraniye’ye ulaşım yolları çeşitlenerek, Finans Merkezi’nin ilçeye getireceği canlılık artacak. Mevcut 295.000 yapının  %65’i son 11 yılda inşa edilen Ümraniye, İstanbul’un olası bir depreme karşı en hazırlıklı ilçesi. Üstelik Ümraniye’de yatırımcıları modern standartlara kavuşmuş bir kent değil, kişi başına düşen yeşil alan miktarını son 11 yılda 3 kat artırarak Avrupa standartlarının üzerine çıkarmış bir şehir bekliyor.  Ümraniye’nin bu yeni yüzü, ilçedeki gayrimenkul yatırımlarının 11 yılda katbekat değerlenmesini sağlarken; yeni yatırımları da yüzde yüz artırdı.



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


2016'da hizmete açılacak Üsküdar-Sancaktepe metrosunun etkileyeceği bölgelerden biri de, Ümraniye. Bölgede 150 bin liraya da, 3.5 milyon liraya da ev bulmak mümkün. Fiyatların metronun açılmasıyla daha da artması bekleniyor. Metro hattında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnküap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altmşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonları yer alacak. Metroyla Sancaktepe ile Ümraniye arası 12.5 dakikaya inecek. İFM bölgeyi değerlendirecek Ümraniye'yi değerlendirecek diğer önemli gelişme ise İstanbul Finans Merkezi. İstanbul'u küresel bir finans merkezi yapması beklenen projenin bölgeye katkısı büyük. 

Gerek metro gerekse İFM ile Ümraniye'deki fiyatların ciddi yükselişler göreceği öngörülüyor. Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Sultanbeyli gibi merkez semtlere komşu olan Ümraniye'de nitelikli evlerin sayıları artarken, sosyal alanlar da çoğalıyor. 


Posta



Geri Dön