28 / 03 / 2024

Uzmanlar açıkladı! 2023'ün ilk ayında dolar ne kadar yükseldi!

Uzmanlar açıkladı! 2023'ün ilk ayında dolar ne kadar yükseldi!

Dolar/TL 2023 senesine 18,69 TL oranından start vererek, Ocak ayını 18,79 TL civarında bitirdi. Dolar, Şubat ayının ilk haftasını 18,82 TL civarında bitirdi.



Dolar/TL'de 2022 senesinin ilk 6 ayında yaşanan sert hareketler akabinde Ağustos ayıyla beraber yatay hareketler yaşandı. Ağustos ayına Dolar/TL 18 TL seviyesinden başlamasının akabinden 2023 senesine kadar son 6 ayda sadece yüzde 4 civarında artış yaşandı. 

Uzmanlar açıkladı! 2023 ün ilk ayında dolar ne kadar yükseldi!

Dolar Neden Yükselmiyor?

Dolar/TL paritesinin artmamasının en büyük nedenlerinden biri de sabit kur rejimi benzeri bir kontrol mekanizmasının kurulmasından dolayı. Dolar/TL'den enflasyonist bir ortamda reel kıymetinin enflasyon bazında hareket etmesi serbest piyasa kuralları çerçevesinde olması gereken bir haldir. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin yapmış olduğu açıklamada, ''Dolar artarsa enflasyon riskiyle karşı karşıya kalırız.''
 sözü seçimlere kadar doların kontrol altında tutulacağını gösteriyor.

 Amiral gemisi Ryzen 7000X3D ne zaman çıkacak? 05 Şubat 2023 fiyat listesi

Adobe ve Samsung iş birliği! Görüntü düzenlemelerine usta el dokunuşu geliyor

Garanti Bankası bonus vermek için adeta bahane arıyor! Arkadaşını davet et 250 TL bonus kazan! İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön