26 / 04 / 2024

Vatandaştan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Vatandaştan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan'daki mahkeme kararıyla yıkım çalışmaları durdurulan Gençlik Parkı'nın yerine inşa edilen parkta çalışmalarına devam ediyor.



İstanbul Eyüpsultan'daki mahkeme kararıyla yıkım çalışmaları durdurulan Gençlik Parkı'nın yerine inşa edilen parkta bulunan oturak ve masaların eskisiyle değiştirildiğini belirten mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) tepki verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İBB iştiraki KİPTAŞ'ın, Eyüpsultan Yeşilpınar'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesine dahil edilen fakat gerçeklştirilen itiraz üzerine İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nce geçici süreyle yürütmeyi durdurma kararı verilen Gençlik Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları devam ediyor.

Vatandaştan İBB ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Eyüpsultan'daki yıkılan parkın yerine inşa edilen park alanında yer alan yeni oturak ve masaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından eskisiyle değiştirildiğini dile getiren mahalleliler yaşanan bu duruma tepki verdi.

Mahalli sakinlerinden Ayşe Topçu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''O güzel masaları aldılar, yerine eski masa getirdiler. Yani bizi mi kandırıyorlar, iki günde ne değişti de yeniyi aldılar, eskiyi getirdiler? Bir ay sonra mahkeme kararı çıkacak. Burası ya onların olacak ya bizim ama vicdanları varsa bize versin." dedi.

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!


Geri Dön