19 / 04 / 2024

Villa satışları hız kesmiyor, fiyatlar artıyor!

Villa satışları hız kesmiyor, fiyatlar artıyor!

Reel Yatırım Broker Yeşim Dikmen, villa fiyatlarını ve sektörde yaşananları kaleme aldı. İşte Yeşim Dikmen'in o yazısı...



Reel Yatırım - Co. Brokerı Şeyma Yeşim Dikmen, villa fiyatlarını ve sektörde yaşananları kaleme aldı. İşte Yeşim Dikmen'in o yazısı...

İzmir inşaat piyasasının nabzını tutan Reel Yatırım - Co. Brokerı Şeyma Yeşim Dikmen, tüm dünyada etkisini gösteren Kovid-19 salgınının, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de değişiklere neden olduğunu belirtti ve açıklamalarda bulundu.  

Vatandaşların artık konut alırken beklentileri değişikliğe uğradı. Salgın sürecinde insanların bahçeli, balkonlu, teraslı konut arayışını artırdı; en önemli kriter kişilerin huzurlu bir alan yaratması oldu. Yani konut satın alma tercihlerinde değişiklikler oldu. Talebin fazla olması fiyatları da etkiledi. Girdi maliyetlerinde yüzde 40 ila 140 artış yaşandı. Metrekare maliyeti 6 bin -7 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Müteahhitlerin de maliyet artışını fiyata yansıtmaktan kaçamayacağı öngörülüyor. Beklenmedik fiyat yükselişlerine karşı hazırlıklı olunmalı. Bu süreçte alınan her gayrimenkul fazlasıyla kazandıracak. 

Villa satışları hız kesmiyor, fiyatlar artıyor!

Özellikle yazlık bölgelere kaçış, insanların deniz kenarında tuttukları müstakil yapılar fiyatlarda balon etkisi yarattı ve o balon git gide şişti çünkü tüketici vazgeçmedi sevdasından geçen yıl ile en az yüzde 100 fiyat farkı oluştu hem kiralama hem satış konusunda. En makul bölge olarak yine  İzmir  seçildi ( urla ,Güzelbahçe,dikili ) gibi yerler orta segmente hitap edince bu bölgede talep patlaması yaşadık .Ciddi anlamda villa ,bahçeli siteler arayan müşterilerimiz gittikçe arttı bu bölgelerde arsa geliştirme biraz daha kolay olması itibariyle hem müşterinin ilgisini çekti hem büyük alanlarda konsept projelerde yer almak için müşterilerimiz çok talepkar davrandı , e bu da yine fiyatlara yansıdı.

Villa satışları hız kesmiyor, fiyatlar artıyor!

Bahçeli evi insanlar neden tercih ediyor ?

Çünkü  evler yaşam alanı olmaktan ziyade dinlendiğimiz, ailece bir araya geldiğimiz yerlerken, salgın döneminde evlerdeki eksiklikler fark edildi. Balkonlar küçük gelmeye başladı. Temiz hava almak için bahçenin olmadığı anlaşıldı. Bu süreçte insanlar bahçeli, balkonlu, doğa ile iç içe olan evler aramaya başladı. Bu durum, talebi yaklaşık yüzde 235 oranında arttırdı. Artan taleple birlikte bu tarza uygun bölgelerdeki projeler ve proje üretebilecek alanların fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandı. Birçok firmanın yüzde 90'lara varan oranda evden çalışma sistemine ayak uydurması sonucunda evlerde daha fazla vakit geçirilir oldu. insanlar bahçesinde  Çiçek yetiştirmeye, kendi gıdalarını üretmeye, ayağı çime ,toprağa basmaya başladı. Çocuklarının gözlerinin önünde olması, havuz ve aktivitelerden faydalanmaları hepsinden ağır bastı.. Bunlar parayla satın alınamayacak avantajlar. Corona virüs dünyada salgın halinde bizi de en fazla etkilediği nokta eve kapanma noktası. Bu noktada bahçeli evlerin motivasyonu diğer mülklere göre çok daha faydalı ve en önemlisi pahalı oluyor.

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

İstanbul'da müstakil konutlara salgın piyangosu!


Geri Dön