25 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

1) Türkiye ve İstanbul'da yaşanan konut sorununu çözmeye yönelik yapılacak ilk hamle yabancıya konut satışının askıya alınmasından geçiyor.

2) Yabancıya konut satışında vatandaşlık için 250 bin dolarlık alt sınır var. Ama burada film fırıldak çok. SPK lisanslı ekspertiz şirketleri ile anlaşarak 100-150 bin dolarlık evin değerini 250 bin dolar gösterildiği çok örnek var.

3) Yabancıya konut satışında pastanın önemli kısmı 3-5 acentede. Bu acenteler de her türlü film ve fırıldağı çeviriyor. Olan Türkiye'ye oluyor.

4) Avcı ne kadar hile bilirse ayı da o kadar yol bilirmiş. Hangi önlem alınırsa alınsın Türkiye'de üç kağıtçılık eksik olmuyor. Yabancıya konut satışında da aynısı oldu.,

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

5) Türkiye'de vatandaşlar ev bulamıyorken yabancıya satış yapılması akıllara ziyan bir uygulama. Bu uygulama devam ederse yabancıların yoğun talep gösterdiği şehirlerde kiralar ve satılık fiyatları çok daha sert yükselir.

6) Yapılması gereken ne? Yabancıya konut satışı geçici süreyle askıya alınmalı. Acentelerin film ve fırıldağına son verecek yeni bir düzenleme yapılmalı. Bu kadar basit.

Yazının devamı için tıklayın

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Konut piyasasında bundan sonra ne olacak?

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön