28 / 03 / 2024

Yalova Arboretum arazisi için karar verildi!

Yalova Arboretum arazisi için karar verildi!

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son nokta koyuldu. Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işleneceğini söyledi.



Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son noktayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce koydu. Bakanla makamında görüşen Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işlenmesi için gerekli talimatı verdiğini söyledi. 


Arboretum arazisinin planlara konut alanı olarak işlenmesi sonrasında yaşanan tepkiler ve itirazları öğrenen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova'yı sevindirecek bir talimat verdi. AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Arboretum arazisi Barbaros Binicioğlu döneminde turizm tesis alanı olarak planlara işlendi. Ardından Yakup Koçal'ın belediye başkanı olduğu dönemde parsellere bölünerek 5 yıldızlı oteller yapılmak üzere satışı gerçekleştirildi. Bazı STK'lar tarafından mahkeme süreci başlatıldı. Mahkemeler sonucunda ise plan iptaline kadar gidildi. Bir boşluk yaşandı. Bakanlıktan aldığım bilgiye göre mevcut belediye bir yazı yazarak Arboretum arazisinin plansız durumda olduğunu ve burasının ne olarak kullanılmasının uygun olduğunu sormuş. Burasının planları her ne kadar mahkemece iptal edilmiş olsa da burası eskiden turizm tesis alanı olarak planlıydı ve satışı da böyle gerçekleşti denilmemiş" dedi.


Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye aktardıklarını dile getiren Demirel, "Dolayısıyla da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgenin planlarını inceleyerek okullara kadar olan alanın konut alanı olduğunu görüyor ve burayla ilgili de konut alanı kararı veriyor. Sonra plan değişikliğini gerçekleştiriyor. Yalova kamuoyu bu duruma tepki gösterdi ve Arboretumun yeniden eski planlı haline dönüştürülmesini istediğini ortaya koydu. Biz harekete geçtik. Bakanlığa giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile konuştuk. Yalova'nın turizm tesis alanı olarak planlayabileceği başka yerinin olmadığını bakana anlattık. İlgili genel müdür, bakanımız ve ben birlikte oturup gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Bakanımız itirazların bakanlığa ulaşması ile birlikte burasının planlara yeniden turizm tesis alanı olarak işlenmesi talimatını verdi. Artık Arboretum alanı ile ilgili sıkıntı kalmadı. Bunun müjdesini halkımıza verebiliriz" şeklinde konuştu.


Habertürk


Geri Dön