19 / 04 / 2024

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...



EV SAHİPLERİNİN BEKLENTİLERİ YÜKSEK

Çeşme’de emlak danışmanlığı faaliyetinde bulunan İlke Küni, koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 yıllarında şişen fiyatların dengelenmesini beklediklerine dikkat çekti. “Geçtiğimiz 2 yılda pandeminin yarattığı endişe nedeniyle müstakil evlere çok ilgi oldu ve fahiş artışlar yapıldı" diye konuşan Küni, bugün salgının seyriyle yeni dönem koşullarına adapte olunduğuna, ancak fiyatların aynı hızla gitmediğine vurgu yaptı. Küni, Çeşme ve Alaçatı’da müstakil konutlar için aylık 70 ile 150 bin TL arasında rakamların istendiğini belirtti. 

Daire tipi yerlerde ise aylık kira rakamı 50 bin seviyelerinde seyrediyor. Eski binada yaz-kış kiralanan evlerde 1 oda 1 salonlar 6-7 bin TL, 3 oda 1 salonlar 10 bin TL rakamlarında dolaşıyor. "Bu yıl için de talep var ama işlem sayısı az. Çünkü mal sahibi geçmiş yıllara bakarak yüksek rakamlar isterken, kiralayanlar pazarlıktan yana" ifadelerini kullanan Küni, yükselen fiyatların bölgeye yeni geen memurları zora soktuğuna, kışın bile 6-7 bin TL'den ucuz kiralık konut bulunamadaığına dikkat çekti. 

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

KAŞ'TA GECELİĞİ 4 BİN LİRA

Kaş Kalkan bölgesinde ise savaş etkisi değil ancak yabancı turist etkisi kendini gösteriyor. Emlak danışmanı Çetin Albayrak, bölgede uzun senelerdir yoğun şekilde İngiliz turistlerin bulunduğunu dile getirdi. Fiyatlamanın Sterlin üzerinden gerçekleştiğinin altını çizen Albayrak, “Bölgede kiralamalar haftalık yapılır. TL olarak bilgi verecek olursam gecelik villa kirası ortalama 4 bin lira. Bu rakam 15 bin liraya kadar çıkıyor” diye konuşarak, TL bazında bakıldığında fiyatların 1 senede 2 katına çıktığını vurguladı. 

ANTALYA'DA SAVAŞ DOPİNGİ 

Antalya’da ise gündem yazlık konutlar değil, Rus ve Ukraynalılardan gelen yoğun talep.  Alanya’da emlak danışmanlık şirketi sahibi olan Ümit Becer, savaş savaşın ardından yükselen taleple beraber 2 ayda kirlarda yüzde 100 artış yaşandığını vurguladı. 

"Ev sahipleri evi sadece yabancıya veririm diyor. Çünkü biliyor ki yabancı kira ile depozito taleplerini sorgusuz kabul edecek. Bugün eski bir binada dahi 1+1 daireyi 5 bin liradan ucuza bulma şansınız yok" açıklamasında bulunan Becer, kiminin bin Euro istediğine ve 1 senelik peşin istediğine vurgu yaptı. Böylece 3 oda 1 salon evlerin kirasının 15-20 bin liraya genk geldiğini dile getiren Becer, "Geçmiş senelerdeki gibi denize yakın olsun, havuz olsun gibi talepler de mevcut değil. Savaştan kaçanlar ne bulursa tamam diyor" açıklamasında bulundu.


Geri Dön