23 / 04 / 2024

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı!

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının gerçek değeri ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarını kaleme aldı. Peki konut fiyatları ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarındaki son durum ne? İşte Oğuz'un kaleme aldığı 'Ev alanlar uzun süre satamayacak' başlıklı yazısı...



Konut fiyatlarındaki son durumu değerlendiren Şeref Oğuz, tüm bu şartlarda ev fiyatlarının ne olacağına ilişkin "Enflasyon yükünü, konutun fiyatına ekleyip, kendini koruduğunu sananlar, ikilem içinde kalacak" dedi ve ya fiyatları düşürmeyip bekleneceğini ya da makul seviyeye düşererek satılacağını ifade etti. 

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı! 

"Kentlere ve semtlere göre farklılık gösterse de konutun rayiç fiyatına dair bir yaklaşım önerilir. Konutların aylık kirası ile satış fiyatına kaç yılda ulaşılabileceği…" diyen Şeref Oğuz, 120 aylık kira (10 yıl) karşılığı olmasının, makul bir yatırım olduğunu belirtti. "Ülkemizde 240 ay (20 yıl) daha gerçekçi bir rakam olarak biliniyordu" diyen Oğuz, bugün 30 yıllık (360 ay) kira bedeline ulaşan fiyatların söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Şeref Oğuz, ev sahiplerinin sadece konutuna aşırı fiyat biçmekle kalmadığına, kiracının da iflahını kestiğine, dolar-Euro cinsi depozitolar istediğine, elektrik suyu devretmeyip canı istediği zaman ödemeyip kestirterek kiracıyı bezdirdiğine dikkat çekti. 

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı! 

EV SAHİBİ-KİRACI SAVAŞLARINDA BARIŞ GELECEK Mİ? 

Şeref Oğuz, konuyla ilgili olarak "Enflasyon külfetine omuz vermeden, her TÜİK açıklamasını, petrolün varilini veya dolar kurunu bahane edip kirayı artırma eğilimine giren ev sahipleri sayısı çok fazla" açıklamasında bulundu ve savunmamalarının “ben de kiram ile geçinmeye çalışıyorum, enflasyon benim de başımda…” olduğunu söyledi. 

Kiracıların da ev sahibinin tahliye davalarıyla karşı karşıya kaldığını aktaran Oğuz, "Zaten zamlı kirasına ev sahibi, ikinci zammı da talep ediyor, kontrata rağmen tahliye davası açıyor. Şu anda mahkemeler bu tür davalarla dolu" şeklinde konuştu. Bazı ev sahiplerinin de kiracılarının gelirini göz önüne alıp her iki taraf için uygun kirada anlaştığına dikkat çeken Oğuz, "ahminim odur ki bugün fahiş olarak artırdıkları kiraların birkaç ay sonra ödenemeyeceği noktada bu defa ev sahipleri yeniden mahkemeye koşacak" dedi ve barışın enflasyonun düşmesiyle mümkün olduğunu aktardı. 

Ev fiyatlarındaki resmi artış resmen yüzde 150'ye dayandı! Konut fiyatları neden artıyor?

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatları ile ilgili şok gelişme!

Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında yüzde 12,4 arttı!


Geri Dön