26 / 04 / 2024

Youtube, Instagram, TikTok...  Hangisi daha fazla para kazandırıyor? İşte Influencerların kazançları...

Youtube, Instagram, TikTok...  Hangisi daha fazla para kazandırıyor? İşte Influencerların kazançları...

Influencer mesleğinin yaşantımıza dahil olmasıyla birlikte kazançları da merak konusu olmaya devam ediyor. Peki influencerlar ayda kaç lira kazanıyorlar? Youtube, Instagram, TikTok... Hangi mecra daha çok kazandırıyor?



YOUTUBE'DA DURUM NE?

Yapılan araştırmalara göre influencerların kazançları kullandıkları platforma göre değişiyor. Örneğin YouTube’da 1 milyon takipçisi olan bir kullanıcının aylık kazancı 40 bin lirayı bulurken yayınladığı videolara ayrıca reklam olması durumunda bu kazanç 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

TİKTOK MU, INSTAGRAM MI?

Son dönemin en çok kullanılan platformu olan  TikTok’ta ise 100 bin takipçisi olan bir fenomen 8 bin TL kazanç elde edebiliyor. 

Instagram’da ise durum tamamen kullanıcıların takipçi ve reklam sayısına odaklı olarak değişiyor.  100 bin takipçisi bulunan bir kullanıcı ve 10 ile 30 bin arasında izlenmeye sahip olan influencerlar, paylaşımları başına ortalama olarak bin TL ücret kazanabiliyorlar.  1 milyonun üzerinde takipçiye sahip olan hesaplar ise 5 bin liradan 30 bin liraya kadar farklı kazançlar elde edebiliyorlar.

EN FAZLA YOUTUBE KAZANDIRIYOR!

Genel olarak bakıldığında ise en çok kazancın YouTube’dan geldiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bütün bu rakamların birebir doğru olmadığını ve  bir tahminden ibaret olduğunu belirtmekte fayda var.

Şeyma Subaşı’nın Instagram ücretli abonelik kazancı şoke etti! O rakamı duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

MediaMarkt’ta Ramazan kampanyası! Airfryer’dan fırına, çay makinesinden blender’a indirim! 22 Mart 2023 fiyat listesi

Hepsiburada'dan Premium ücretine zam!

Volta VB1 katlanabilir elektrikli bisiklet yeniden A101'e geliyor! İşte 9 Mart 2023 fiyat listesi...

2023’ün en iyi akıllı telefonu belli oldu!


Geri Dön