20 / 04 / 2024

2b arazi kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?



2b arazi kredisi nedir?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b araziler deniyor. Bu alanlar rantı yüksek illerde bulunuyor. 


"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor.  2b arazilerinin satışı sadece hak sahiplerine yapılıyor.  Satış işlemleri yetkili idare tarafından, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanması gerekiyor.


2b arazi kredisi veren bankalar, son zamanlarda tarım destekleri ile ön plana çıkan bankalar olarak biliniyor. Peki, 2b arazi kredisi nedir?


Orman vasfını kaybetmiş araziler için verilen kredilere 2b arazi kredisi deniliyor. Bu arazilerin satışı için özel bir devlet desteği sunan bankalar, genellikle anlaşmalı çalışmalar ile hizmetini büyütmeye çalışmakta ve bu kapsamda çok daha rahat ve etkin yenilikler yaratabilme şansına sahip oluyor. 


Vakıfbank genellikle 2B araziniz için sunduğu kredileri on-line olarak yeniliyor ve insanların çok daha rahat bir şekilde bu kredilere ulaşmasını sağlıyor. 


2b arazilerin satış süreci nasıl işler?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com





Geri Dön