20 / 04 / 2024

Çatı izolasyonu nasıl olmalı?

Çatı izolasyonu nasıl olmalı?

Çatı izolasyonu nasıl olmalı?: Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturuyor...




Çatı izolasyonu nasıl olmalı?


Bu günlerde yavaş yavaş yazdan çıkıyoruz. Bu nedenle kış için de yaptığımız hazırlıkları biraz daha hızlandırıyoruz. Eski binalarda oturanların birçoğu çatılarında hep rutubetlenme sorunuyla karşılaşıyor. Gerçekten de rutubet büyük bir sorundur ve bir türlü bunun kesin çözümünü de bulamayız. Çatı izolasyonu aslında detaylı bir iştir. Ama genel olarak hepimiz bu işi ucuza ve çabuk kapatmak istediğimiz için yeterince verim alamıyor ve 2 yılda bir aynı uygulamaları yapmak zorunda kalıyoruz. Çatılarda kesinlikle yapmamamız gereken şey zift yada filinkot denilen ürünleri kullanmamaktır. Bu ürünlerin kullanım yerleri farklıdır, kesinlikle çatı değildir.


Çatı izolasyonu nasıl olmalı? sorusuna herşeyden önce ısı ve su yalıtımı çözümleri birbirleri ile uyumlu olmalıdır cevabını vererek başlayabiliriz. Çatılarda yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufunun yanı sıra, terlemeyi önlerken, su yalıtımı uygulamaları da yağış sularının yapıya ve çatıya zarar vermesini engelleyerek bir bütün oluşturuyor.


Çatı izolasyonu nasıl olmalı? sorusunun cevabına devam edecek olursak; eğimli çatılarda su yalıtımı, çatı örtüsü altına su yalıtım örtüleri serilerek veya çatı örtüsü olarak güneşin ultra-viole ışınlarına dayanıklı çatı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılıyor.


Yalıtımı ve çatı izolasyonunu aşamayan su, dere ve yağmur suyu tahliye boruları aracılığıyla çatıdan uzaklaştırılarak çatı yalıtım uygulaması tamamlanır.


Teras çatılarda ise suyun yönlendirilmesi için, önce bir eğim betonu dökülüyor. Uzman firma tarafından yapılan tespitlere bağlı olarak çatıda su ve ısı yalıtımı uygulamaları yapılıyor.

Çatı onarımı yapılırken mutlaka havalandırma ve baca kenarlarına da gerekli yalıtım ve izolasyon işlemi uygulanmalıdır.



Dış cephe izolasyonu nedir?
Dış cephe izolasyon boyası!
İzolasyon nedir?
Dış cephe ısı yalıtım boyası!
Isı yalıtım mantolama nasıl yapılır?
İzolasyon malzemesi!
Çatı izolasyonu cam yünü!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön