23 / 04 / 2024

Çöp vergisi ödememe cezası!

Çöp vergisi ödememe cezası!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergi türüne çöp vergisi deniyor. İşte, çöp vergisi ödememe cezası!



Çöp vergisi ödememe cezası!

Çöp vergisi, tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Çöp vergisi 2 taksit şeklinde ödeniyor. Birinci taksit,  Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor. Çevre Temizlik Vergisi Beyannamesi bir kere veriliyor. Sadece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname vermek zorunda oluyor.


Çöp vergisi, belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Çöp vergisi ödememe cezası!

Konutlar için; çöp vergisi ödenmez ise bu borç, su faturalarına yansıyor. 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılıyor. 


İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor. Ödeme emri sonrasında borçlu 7 gün içerisinde bu borcu ödemek zorunda oluyor.  Borç ödenemiyor ise 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra yoluna başvuruluyor. 


Çöp vergisi 2015 tarifeleri!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön