28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?



2022 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Emlak vergisi arazi, arsa ve bina (konut,işyeri) için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkulü olan bir vatandaşlar emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor.

Emlak vergisi ödeyecek kişilerin, ilgili belediyelerin Emlak Vergisi tahsilat veznelerine müracaat etmekleri gerekiyor. Başvuru sırasında kişiler yanlarında taşınmaz ile ilgili olan tapuyu ya da tapu örneğini bulundurmaları faydalı oluyor.

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Mart ayında başlayan emlak vergisinin ilk taksiti Nisan ve Mayıs aylarında da ödeniyor. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. İsteyenler vergi borcunun tamamını ilk taksit dönemi içerisinde ödeyebiliyor. Ancak ilk taksit döneminde hiç ödeme yapmamış olan kimseler vergi cezası ile karşılaşabiliyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?


Geri Dön