28 / 03 / 2024

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'daki elektrik piyasalarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dolayı düzgün çalışmadığını söyledi.



AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin i suçluyor

Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanları da doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki hızlı yükselişi görüşmek üzere 9 Eylül'de Belçika’nın başkenti Brüksel’de olağanüstü toplantı yapmaya karar verdi.

Başını Almanya ve Fransa’nın çektiği bazı Avrupa Birliği üyesi ülkeler, doğal gazda tavan fiyat uygulanmasını ve elektrik piyasası faaliyetinin değiştirilmesini istiyor. Avrupa Birliği Komisyonu bu konuda üye ülkelerle görüşmeler yaparak ortak tutum belirlemeye çalışıyor.

Halihazırda bulunan sistemde Avrupa Birliği'ndeki toptan elektrik fiyatı, toplam elektrik talebini karşılamak için ihtiyaç duyulan son üretici tarafından ve genellikle hızla devreye alınabilen doğal gaz santrallerince belirleniyor. Doğal gaz fiyatlarındaki hızlı yükseliş bu piyasanın dengesini bozmuş durumda.

26 Şubat 2020 tarihinde Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’ya bir işgal hareketi başlatmıştı. İşgalin ardından Batılı ülkeler, Rusya’ya karşı birçok ekonomik yaptırım uyguladı.

Enerji konusunda Rusya’ya bağımlı olan Avrupa ülkeleri ise Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğal gaz konusundaki tutumunu sık sık eleştiriyor. Rusya’nın Ukrayna topraklarından biran önce çekilmesini savunan Avrupalı yetkililer, Putin’in doğal gazı Avrupa’ya karşı bir silah olarak kullandığını öne sürüyor.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi

Okulların açılmasına yakın Show Market’ten büyük indirim! İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön