28 / 03 / 2024

AKTEKS Akrilik İplik'in 4 fabrikası ve 4 arsası icradan satılıyor!

AKTEKS Akrilik İplik'in 4 fabrikası ve 4 arsası icradan satılıyor!

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen AKTEKS Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş, kısa sürede tekstilde Türkiye'nin lider firmalarından oldu. Gaziantep İcra Dairesi tarafından şirketin 4 fabrikasıyla, bu fabrikalara ait makineler ve 4 arsa için satış kararı alındı. 



Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen AKTEKS Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş, kısa sürede tekstilde Türkiye'nin lider firmalarından oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Ahmet Kaya'nın haberine göre; bu yükselişi sürdüren firma, teşviklerden faydalanarak Halep'te de bir tekstil fabrikası hayata geçirdi.

AKTEKS Akrilik İplik in 4 fabrikası ve 4 arsası icradan satılıyor!

Ağırlıklı olarak halı ipliği üretimi yapan şirket sektörün büyüklerinden oldu. Yaptığı yatırımlarla gelecek yıllarda triko ipliği ve fantezi efektli iplik imalatları da gerçekleştirdi. 

Uzun seneler İSO 500 listesinde bulunan şirket, son olarak 2011 yılı listesinde 221 milyon Türk Lirası ciro ve 789 çalışanı ile 407’nci sıraya yerleşti. İşlerinin iyi olduğu 2000’lerin başlarında istihdam sayısını 2 bin 400'e kadar çıkaran AKTEKS, 2001'de enerji sektörüne de giriş yaptı. 

Üst üste yediği darbeler sebebiyle kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken AKTEKS için iflas kararı alınmasında sonra alacaklı bankalar tarafından icra takibi başlatıldı.

AKTEKS Akrilik İplik in 4 fabrikası ve 4 arsası icradan satılıyor!

Bu süreçte borçlarını ödemek için uğraşan firmanın kalan malları için alacaklı bankalar tarafından haciz başlatıldı. Son olarak Gaziantep İcra Dairesi tarafından şirketin 4 fabrikasıyla, bu fabrikalara ait makineler ve 4 arsa için satış kararı alındı. 

Yaklaşık 54 milyon 526 bin TL muhammen bedelle icra yoluyla gerçekleştirilecek satışın ilki 3 Eylül 2021, ikincisi ise 30 Eylül 2021'de yapılacak.

Kamu bankaları gayrimenkul zengini oldu!


Geri Dön