19 / 04 / 2024

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.



Pestel Araştırma Enstitüsünün yaptığı hesaplamalara göre, Almanya’da 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Bu sayının yaklaşık 3,6 milyonu yaşlı insanlardan oluşuyor ve kira fiyatlarındaki keskin artışlar bu kesimi daha da çok etkiliyor.

Diğer yandan enerji fiyatlarındaki yüksek artış ve kira artışları nedeniyle, halkın yarısının kiralık evlerde oturduğu Almanya’da büyük şehirlerde yaşayan ailelerin konut ve ısınma için yaptıkları aylık harcamalar, hane gelirlerinin yüzde 50’sini aşar hale geldi.

Ülkede, zengin ve fakir kesim arasında büyüyen uçurumun konut piyasasında kendini göstermesi dikkatleri çekiyor.

Almanya’da mali danışmanlık firması olan MLP tarafından yayınlanan raporda, Almanya'daki 38 farklı merkez incelendi ve geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetlerinde yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiğini tespit etti. Bu oran 2021'de yüzde 1,5 idi.

Yayınlanan başka bir rapora göre, başkent Münih şu anda Almanya'da eğitim almak için en pahalı yer, çünkü Münih’te kiralar artık 787 euro gibi yüksek fiyatlardan başlıyor.

Evde bakım parası hangi illerde yattı? Evde bakım parası yatan iller Eylül 2022!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine dönüyor! Herkes bu rakamlara bakıyor! 29 Eylül 2022 altın fiyat listesi

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön