23 / 04 / 2024

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları Fed’in sıkılaşma adımları ve resesyon endişeleriyle baskılanmaya devam ederken piyasaları etkileyecek bomba gibi bir son dakika bir karar geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Her sene dünya çapında çıkarılan altının yaklaşık yüzde 10’luk kısmını üreten Rusya için yeni bir yaptırım kararı alındı. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, ABD, G7 Liderler Zirvesi’ndeki anlaşma doğrultusunda Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım kararı geldi.

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

ABD Hazine Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’dan ABD’ye altın ithalatına yasak getirildiği ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık olarak 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığı duyuruldu. ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu altın ithalatı yaptırımına Rusya dışında bulunan Rusya menşeli altınların dahil olmadığı bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön