19 / 04 / 2024

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları Fed’in sıkılaşma adımları ve resesyon endişeleriyle baskılanmaya devam ederken piyasaları etkileyecek bomba gibi bir son dakika bir karar geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Haber3'te yer alan habere göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına cevap olarak ek ağır yaptırımlar uygulamak için ortaklar ve müttefiklerimizle beraberçalışma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ettiklerini kaydederek, "Rusya’nın savunma sanayisini hedef almak, Putin’in yeteneklerini azaltacak. Düşük moral, bozuk tedarik zinciri ve lojistik başarısızlıklar Ukrayna’ya karşı savaşını daha da engelleyecektir” şeklinde konuştu.

ABD’nin yaptırım uyguladığı kuruluşlar arasında, Rusya’nın en büyük savunma şirketi olan devlet kontrolündeki Rostec bulunurken, Bakanlık, Rostec’in yönetim şemsiyesi altında çeşitli sektörlerde 800’den fazla kuruluşun yer aldığını kaydetti.

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

LİSTEDE DEV İSİMLER YER ALIYOR

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre yaptırım listesinde ayrıca, Rus MiG ve Sukhoi savaş uçaklarının üreticisi Public Joint Stock Company United Aircraft Corporation (UAC), Rus stratejik bombardıman ve nakliye uçaklarının üreticisi Tupolev ve Rostec’in doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 50 veya daha fazlasına sahip olduğu diğer şirketler de bulunuyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön