19 / 04 / 2024

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları Fed’in sıkılaşma adımları ve resesyon endişeleriyle baskılanmaya devam ederken piyasaları etkileyecek bomba gibi bir son dakika bir karar geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



 

 “DALGALI BİR ARALIĞIN ORTASINDA KALDI”

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın fiyatı ABD Hazine verimlerinin zayıflamasıyla yükselişine bugün de devam etti. Fakat piyasada hareket eden herhangi bir katalizörün olmaması yatırımcıları da kenarda tutuyor. Analistler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda G7’nin Rusya’dan altın ithalat yasağının piyasa üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını söylüyor. City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson altın fiyatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Rus altın yasağı asla olmayan bir katalizördü. Rus varlıkları, Rusya’nın işgalinden bu yana hareketsizdi. Bu nedenle G7’nin altın yasağını onaylaması bir olay değildi. Altın haftaya başladığı yerde, yani dalgalı bir aralığın ortasında kalıyor” şeklinde konuştu.

Altında bomba gibi son dakika gelişmesi! Altına yasak kararı geldi!

GÖRÜNÜM KARIŞIK

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya da son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları ile ilgili olarak yaptığı yorumda, “Başka bir hazine müzayedesinden gelen zayıf talepren sonra tahvil piyasasındaki satışların yeniden başlamasıyla altının yumuşadığını söyledi. Kısa vadede, bir tarafta daha agresif bir Fed olasılığının olduğunu söyleyen, Edwars Moya "Diğer tarafta ise durgunluk riskleri ile bu yaz büyük bir belirsizlik var. Bu yüzden altın fiyatı için görünüm karışık” dedi.

Elinde çeyrek altın ve gram altını olanlar dikkat! Altında son dakika gelişmesi! Altın bugün bu kadar olacak!

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Dolar ve altın düştü, İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön