26 / 04 / 2024

Anı Tur Anadolu'dan dünyaya açılacak!

Anı Tur Anadolu'dan dünyaya açılacak!

Anı Tur, 30'uncu yılını İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Akdeniz'den 90, Ege'den 60 olmak üzere 150 otel işletmecisini katıldı...



Anı Tur, 30'uncu yılını İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Akdeniz'den 90, Ege'den 60 olmak üzere 150 otel işletmecisinin katıldığı etkilikte 20 banka yöneticisi ve Madrid Büyükelçiliği Müşaviri Volkan Işıkçı da yer aldı. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, yeni dönem hedeflerini paylaştı. Çilsal, "Sektördeki 30'uncu yılımızı kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımız ve iş ortaklarımıza teşekkür ederim" dedi. İstanbul çıkışlı bir acente olan Anı Tur'un 30 yılda ulusal bir tur operatörü haline geldiğini vurgulayan Çilsal, gelecek 10 yıla ilişkin hedeflerinin ise dünya şirketleri ligine yükselmek olduğunu belirtti. 


ÖNCE TÜRKİYE'DE BÜYÜDÜ 

Anı Tur Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Çilsal Tepe de, "2013'te kendimize 'Türkiye'nin her yerinden Türkiye'nin her yerine seyahat' hedefi koyduk. GAP'tan Ege'ye, Karadeniz'den Akdeniz'e başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu operasyon bizi İstanbul acentesi olmaktan çıkarıp Türkiye'nin operatörü konumuna taşıdı. 2013'te başlattığımız bu operasyonu 2015'te Anadolu'dan dünyaya hareketine çevireceğiz" diye konuştu. 2015'te Anadolu illerinden yurtdışına bağlantılı uçuşlar gerçekleştireceklerini aktaran Tepe, 2016'da ise İzmir, Ankara, Antalya gibi uluslararası havalimanı olan illerden yurtdışına direkt uçuşlara başlayacaklarını söyledi. 


İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRDİK 

Hilal Çilsal Tepe, Madrid'de hem kutlama hem ticaret yaptıklarının altını çizerek, birtakım işbirlikleri geliştirdiklerini aktardı. Tepe, "PGS otellerinin Antalya'daki tek yetkili tur operatörüydük. Madrid'de zincirin yurtdışındaki 35 tesisinde de stratejik işbirliği geliştirmek üzere prensipte anlaştık" dedi. Buna benzer işbirliklerini diğer uluslararası zincirlerle de geliştireceklerini aktaran Tepe, şöyle konuştu: "Antalya'da çalıştığımız bir otelin Bulgaristan'da da şubesi var. Bu otele taşıdığımız yerli turisti oraya da götürmek için özel turlar düzenleyeceğiz. Aynı operasyonu yurtdışından Türkiye'ye düzenlediğimiz ve "incoming" dediğimiz turlarda da yapmayı planlıyo 


CİRONUN YÜZDE 35'İ ANADOLU TURLARINDAN

Hilal Çilsal Tepe, 2014'te cironun yüzde 35'lik kısmını Anadolu kalkışlı turlardan elde ettiklerini söyledi. Tepe, "Kültür turlarında geri dönüş oranımız yaklaşık yüzde 40. Sürekli büyüyen bir organizasyonda çok ciddi bir oran. Yeni hedefimiz bu oranı Anadolu kalkışlı yurtdışı turlarda da yakalamak" dedi. Anı Tur'un 30 yıl sonunda segmentasyonunu değiştirdiğini vurgulayan Tepe, önümüzdeki 10 yıl içinde daha özel hizmetler vermeye odaklandıklarını ifade etti. Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık lüks turlar adını verdiğimiz kişiye özel hizmetleri ön plana çıkaracağız. Her grubun beklentisi ve yaşına göre özel operasyonlar düzenleyeceğiz. Gençlere kendi yaş gurubunda özel geziler, orta yaş ve üstü guruplara yönelik turlar 2015 hedeflerimiz arasında yer alıyor." 


Betül Alakent-Sabah


Geri Dön