24 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü



YASAK KARARI AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINI ATEŞLEYECEK İDDİASI

Dünyanın en büyük palmiye yağı üreticisi Endonezya'nın perşembe gününden itibaren geçerli olacak ihracat yasağı ile palmiye yağı, soya yağı, ayçiçek yağı da dahil olmak üzere tüm büyük yemeklik yağların fiyatlarını artırması bekleniyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, ayçiçek yağı fiyatlarının ilk olarak yüzde 10-15, yasak devam ederse yüzde 30 civarında artması bekleniyor. Dünyanın büyük yağ tesislerin Solvent Extractors' Association (SEA) yönetici direktörü BV Mehta ''Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle zaten endişe verici bir durumumuz vardı. Bu yasak boşluk kapatılamayacak kadar geniş. Yasak kararı piyasadaki ateşi körükleyecek benzin niteliğinde'' ifadelerini kullandı.

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön