28 / 03 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Başkanı Ahmet Güldal, piyasada TMO'nun 129 liradan satılan ayçiçeği yağının bulunmamasına ilişkin 'herhangi bir problem yok' diyerek Rusya'dan 16 bin ton ayçiçeği yağının geleceğini bildirmişti.

TESLİMAT İÇİN 1 AY SÜRE VERİLDİ

TMO'nun yaptığı ihalede ayçiçek yağlarının 16 Mayıs ile 16 Haziran arasında Tekirdağ ve Mersin limanlarına teslim edilmesi istendi.

İhaleye katılanlar daha önce Mersin limanı depolarına getirdikleri ayçiçek yağını satmak için de teklif verebilecek.

Ayçiçek yağıyla ilgili flaş gelişme! TMO resmen açıkladı

Ayçiçek yağı toz şekere ŞOK'ta 40 lira indirim haberi! 

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön