20 / 04 / 2024

Brent petrol ne kadar oldu? Güncel brent petrol fiyatı! Brent petrol kaç dolar?

Brent petrol ne kadar oldu? Güncel brent petrol fiyatı! Brent petrol kaç dolar?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün 83,95 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…



Dün 86,44 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,86 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 10.00 itibarı ile kapanışa göre yüzde 1,32 çoğalarak 83,95 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 77,83 dolardan alıcıya ulaştı.

Petrol fiyatlarındaki artışta, arz yönlü olan belirsizlikler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üreticilerinden beklenmiş olan arz kesintisi son derece etkili oldu. Fiyatlar, Rusya-Ukrayna savaşı ile gerginliğin artması ve aynı zamanda yeni AB yaptırımları ihtimali ile yükselişe geçti.

Yatırımcılar ise OPEC+ üreticilerinin kasım ayı üretimlerine karar vermiş olacakları 5 Ekim'deki toplantısına odaklandı. Grup, önümüzdeki ekim ayında üretimi günde 100 bin varil azaltmayı kabul etmişti.

Küresel ekonomik durgunluk korkuları ve aynı zamanda ABD dolarının yükselen değerinden kaynaklanmış olan talep endişeleri sebebi ile de petrol fiyatları dün 9 ayın en düşük seviyelerine iniş göstermişti.

Brent petrolde teknik olarak da 84,23 ile 84,53 dolar aralığının direnç, 83,29 ile 83,12 dolar aralığının da ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kayıtlara geçti.

Brent petrol ne kadar oldu? Güncel brent petrol fiyatı! Brent petrol kaç dolar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön