25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

Kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 150 bin öğrenciye ulaşım, esnaf ve zanaatkarlara 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranıyla 100 milyar TL'lik yeni kredi kampanyası müjdesi verdi.



Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir yardım paketi devreye alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen yeni paketle Halkbank aracılığıyla verilecek kredinin üst limitinin 500 bin TL'ye çıkarılacağını, kredinin faiz oranının ise yüzde 7.5’e düşürüleceğini belirtti. Erdoğan, sosyal konut hamlesinde arsa ve işyerlerinin detayları ile ailesinden uzakta yaşayan 150 bin öğrenciye ulaşım desteği de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

Türkiye'de 11 meslek kolunda faaliyet gösteren 2.5 milyon civarında esnaf-sanatkar bulunuyor. Bu rakamın yaklaşık yarısının yanında en az 1 veya 2 kişi istihdam ediliyor. Üretim, ihracat potansiyelleri ile ekonominin can damarı olan esnaf kesiminin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılara çare olmak için yeni destek paketi devreye alınıyor. İşte destek paketine ilişkin merak edilen diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön