18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

Kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 150 bin öğrenciye ulaşım, esnaf ve zanaatkarlara 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranıyla 100 milyar TL'lik yeni kredi kampanyası müjdesi verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Öğrencilere ulaşım, esnafa kredi müjdesi! 

ESNAFA DESTEK PAKET AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından esnafa destek paketini açıkladı. "Salgın ve savaş şartlarının önümüze çıkardığı zorlu süreçte de esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz" diye belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın girişimci kredisinden 140 bin kadının faydalanarak 17 milyar TL'nin üzerinde kaynak kullandığını, genç girişimci kredilerinden 52 bin kişinin 10 milyar TL'lik kaynağa ulaşarak yararlandığını belirterek, şimdi de yeni bir kredi destek paketi ile esnaf ve sanatkarların huzurunda olduklarını söyledi.

60 AY VADE, YÜZDE 7.5 FAİZ

Esnaf destek paketinin detaylarını veren Erdoğan, "Esnafımıza Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7.5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar TL'lik kredi kampanyası başlatıyoruz" dedi. 

Erdoğan, "Kredi üst limitlerini 350 bin TL'den 500 bin TL'ye, işyeri edindirme ve taşıt kredisinin limitini de 1 milyondan 1.5 milyon TL'ye yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin TL'den 300 bin TL'ye çıkartıyoruz. Ayrıca yararlanma yaşını 30’dan 35’e yükseltiyoruz. Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 ay vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE YILDA İKİ KEZ ULAŞIM DESTEĞİ

Bir Müjde de üniversite öğrencilerine vereceğim diye belirten Erdoğan, "Ailelerin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim gören öğrencilere okullarına gidiş ve dönüş için ulaşım desteği sağlayacağız" dedi. Desteğin detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yılda iki defa verilecek bu Destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına onlara yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz" diye açıkladı.

Elinde doları olanlar hazır olun! Dolar yarın bu kadar olacak

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 zammı bir bir hesaplandı! Duyan inanamadı! Hemen en düşük maaşa bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç TL olacak? Tek Tek rakam verildi! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön