16 / 04 / 2024

Diyarbakırlı işadamları yatırım için kente geliyor!

Diyarbakırlı işadamları yatırım için kente geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy gurbette yaşayan Diyarbakırlı işadamlarını kente davet etti. Yarın Diyarbakır'da buluşacak işadamlarına kentteki iş fırsatları ve işbirliği olanakları anlatılacak.



Gurbetteki Diyarbakırlı işadamları Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un davetlisi olarak yarın kente geliyor. Farklı kentlerde yatırımları olan gurbetteki işadamları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yatırım Destek Paketi kapsamında Diyarbakır'ın yatırım iklimini inceleyecekler. Diyarbakır iş dünyasının temsilcileri, gurbetteki işadamlarını kentte ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, konuk işadamları ile kentteki yatırım fırsatları ve işbirliği olanaklarını görüşeceklerini ifade ettiler.


Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın Güneydoğu'nun en önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "1 milyon 670 bini aşan nüfusu ile Türkiye'nin 12'nci büyük şehri. Diyarbakır'ın ekonomide daha fazla yer alması ve kentte yaşayan insanların refah seviyesinin yükseltmesi bakımından yeni yatırımların gerçekleşmesini önemsiyoruz. Diyarbakır 6. bölge teşvik sistemi içerisinde yer alan bir bölge 4 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Sayın Binalı Yıldırım Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Paketi'ni Diyarbakır'da açıklamıştı. Süreç içerisinde yatırım ve destek paketinin neleri kapsadığı, hangi alanlarda ne tür desteklerin verildiği hususu netleşti. Bölgemize daha fazla yatırımcı gelmesi adına herkesi Diyarbakır'a davet ediyoruz ve bölgeye yatırım yapmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.


Bu kapsamda özellikle Diyarbakır kökenli olup Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde büyük işler yapan çok sayıda işadamı olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, "Çarşamba günü için Diyarbakır kökenli işadamlarımızı kente davet ettik. Onlardan Diyarbakır'a yatırım yapmalarını isteyeceğiz. Memleketleri ile olan aidiyet duygularının biraz daha üst noktaya taşınması için bu toplantıyı yapacağız. Durumu müsait olan işadamlarımız Diyarbakır'a gelecekler. Memleket ile olan bağlarını biraz daha güçlendirmek adına bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Diyarbakır'ın yatırım iklimi, tarihi-doğal güzellikleri ile anılması hepimizin arzu ettiği birşey" dedi.


Onlara yatırım fırsatlarını ve destekleri anlatacağız


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Cazibe Merkezi Programı'nı, Kalkınma Ajansı ile beraber iş insanları ile paylaştıklarını belirterek, "Şu ana kadar Diyarbakır'daki işveren örgütlerine, OSB'deki üreticilere, DTSO'ya bağlı üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantılarıgerçekleştirdik. İlimzde Cazibe Merkezi Programı'nı tanıtma toplantılarımız devam edecek.


Aynı zamanda İzmir, Mersin ve İstanbul'da da Diyarbakırlı ve bölge iş insanlarına bilgilendirme toplantıları yaptık. Diyarbakırlı olup, çeşitli sebeplerle batıya göç etmiş, yatırım yapabilme gücüne sahip iş insanlarımızı Diyarbakır'a davet ediyoruz. Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un daveti ile İl dışında yatırımları olan, kamuoyu tarafından tanınan işadamları Diyarbakır'a davet edildi. Kendilerini Diyarbakır'da ağırlayarak yatırım fırsatlarını ve programdaki destekleri paylaşacağız.


Yatırımları batı illerimizde bulunan hemşehrilerimizin bölgemizin kültürünü, yapısını bilmeleri ve aynı zamanda memleketleri ile manevi bağları olması yatırım kararı almalarında belirleyici olacak. Diyarbakır'dan ayrılmış olsalar da gönüllerinin memleket ile birlikte olduğunu biliyoruz. Kentteki gençlerimizin iş alanlarına fazlasıyla ihtiyacı var. Hemşehrilerimizin doğdukları yer olan Diyarbakır'a da yatırım yapmalarını ve istihdam oluşturmalarını bekliyoruz. Onlara her konuda hizmet etmeye hazırız" açıklamasını yaptı..


İş dünyasında buluşma sevinci


Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil: Yatırıma gelirlerse biz de üzerimize düşeni yaparız.


Güvenlik açısından şu aşamada Diyarbakır çok daha güvenli bir şehir. Bir Gaziantep, Adana,Kayseri, Antalya ne kadar güvenli ise Diyarbakır'da o kadar güvenli bir şehir. Gurbetteki işadamlarımızın gelip yatırım yapmalarını çok istiyoruz.


Sadece Diyarbakırlı işadamlarımız değil, Güneydoğulu işadamalarımız da gelsin yatırım yapsın. Diyarbakır, Mardin, Batman farkı yok. Rahatlıkla buralarda yatırım yapabilirler. Gelirlerse biz de üzerimize düşeni yaparız. 2 yıl önce büyük bir firma burada yatırım yaptı. Şimdi yaptığı yatırımın 2 katı kadar yatırımını büyütüyor. Ben 6 aydır üretim yapıyorum. 120 kişi istihdam ediyorum. Kalifiye elaman konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. Diyarbakır yatırım için gerçekten uygun ve güvenilir bir şehir.


Diyarbakır Esnef ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu: Yatırıma gelene kalifiye eleman desteği veririz.


Bölgemiz son 2 yıldır yaşanan olumsuzluklar nedeni ile her alanda çöküntüye uğradı. Gurbetçi işadamlarımızın böyle bir dönemde ilimize sahip çıkmaları çok anlamlı. Yapacakları yatırımlar ülkenin birlik ve beraberliğine de katkı sunacaktır.


Ellerini taşın altına koyarak yatırım yapmaları anlamlı. Biz birlik olarak burada yatırım yapacak işadamlarımıza kalifiye elaman desteğini mesleki eğitim vakfımız ile birlikte sonuna kadar vermeye hazırız.


Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal: Yeni yatırımcılar gelişme sürecine ciddi katkı sunar.


Gurbetçi iş insanlarımızın böyle bir dayanışma içerisine girmesi, yatırım için gelmesi mevcut gelişme sürecinin hızlanmasına çok ciddi katkı sunacaktır. Özellikle de oluşan tahribatın toparlanmasına. Umut ediyorum ki beklentilerin yerini bulacağı bir buluşma olacak. Ama şu bilinmelidir ki, elbette çok kolay değil yatırım yapın demek. Ancak gerçekten dayanışma adına çok önemli buraya gelecek olmaları. Biz dernek olarak bu süreçte üzerimize düşeni her noktada yapmaya hazırız.


Dünya


Geri Dön