27 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı parası nereden nasıl alınır? Doğal gaz yardımı yattı mı? Açıklama geldi! 

Doğal gaz yardımı parası nereden nasıl alınır? Doğal gaz yardımı yattı mı? Açıklama geldi! 

Doğal gaz yardımına başvuran ve başvurusu onaylanan 230 bin haneye yıllık desteklerin ilk taksidi olarak 80,5 milyon Türk liralık destek verildiğini söyleyen Bakan Yanık, doğal gaz yardımlarını yatırıldığını duyurdu. Peki doğal gaz yardım parası nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar..



Ödemelerin iki taksit olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Bakan Yanık, ödemesi yapılan ilk taksit tutarının bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 Türk lirası ile 575 Türk lirası arasında değiştiğini söyledi.

DOĞAL GAZ YARDIM PARASI NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Söz konusu destekten faturalı ve ön ödemeli sayaç kullanan hanelerin faydalanabileceğini anımsatan Bakan Yanık, vatandaşların e-Devlet üzerinden yaptıkların onaylanmasıyla PTT'ye giderek, faturalarını ibraz edip, destekten faydalanabileceğini açıkladı.

Doğal gaz yardımı parası nereden nasıl alınır? Doğal gaz yardımı yattı mı? Açıklama geldi! 

Diğer taraftan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların da destek miktarının kartlarına yatırılacağını söyleyen Bakan Yanık, sağlık raporu olan kronik hastalara ya da hayatlarını cihaza bağlı devam ettirmek durumunda olan vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını anımsatarak,  vatandaşların başvuru esnasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesini istedi.

Yanık, hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapılacağını bildirdi.

Savaş sonrası alarm! 10 maddelik tasarruf planı paylaşıldı

PTT personel alacak mı? 2022 PTT 55 bin personel ne zaman alacak? İşte detaylar…

DSİ-OGM personel alımı başvuru tarihleri! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön