26 / 04 / 2024

Dogecoin rekora koşuyor!

Dogecoin rekora koşuyor!

Kripto para birimleri arasında popülaritesi artan Dogecoin'den yeni rekorlar geliyor. Dogecoin’in kader günü denilen 8 Mayıs 2021 tarihinin önemi büyük. Elon Musk'ın açıklamalarıyla Dogecoin’in 1 dolara yükseleceği iddia ediliyor.



Kripto para birimleri arasında popülaritesi artan Dogecoin'den yeni rekorlar geliyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Bu akşam NBC’de yayımlanacak olan Elon Musk’ın SNL programında Dogecoin’le ilgili açıklamalar yapması öngörülüyor. Beklentiler dahilinde Dogecoin 0.739 dolara kadar ulaştı.

Dogecoin’in kader günü denilen 8 Mayıs 2021 tarihinin önemi büyük. Milyarder iş adamı Elon Musk’ın TSİ 18:30’da NBC ekranlarında Saturday Night Live programında Dogecoin ile ilgili açıklamalarda bulunmasıyla beraber birçok kişi Dogecoin’in 1 dolara yükseleceğini ileri sürüyor. 

BİR GÜNDE DOLAR BAZINDA YÜZDE 10 YÜKSELDİ

Dogecoin 8 Mayıs günü saat 08:21 itibarıyla dolar bazında yüzde 10, Türk Lirası bazında da yüzde 25 oranında arttı. 

Dogecoin rekora koşuyor!

DOGECOİN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI?

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın tweetleriyle destek verdiği Dogecoin'in yükselişi hız kesmiyor. 2013'te iki kafadarın projesi olarak piyasaya giren Dogecoin bugün 15 milyar doları geçen işlem hacmiyle birçok şirketten daha güçlü halde. 

İKİ KAFADAR ORTAYA ÇIKARDI

Sınırsız sayıda ve merkeziyetsiz olan Dogecoin’in fikir babası girişimci Jackson Palmer ve yazılımcı Billy Markus güçlerini bir araya getirdi, Dogecoin’i piyasaya sürdü ve ilk iki haftada yüzde 300 oranında artış gerçekleştirdi.

ELON MUSK’IN İLGİSİ NEREDEN GELİYOR?

1 Nisan 2019'da Dünya Şaka Günü’nde Dogecoin’in Twitter hesabından anket yapıldı. Anketin konusu CEO seçilmesiydi. Tweet’te “Endişelerinizi dinledik ve Dogecoin'in bir CEO'ya ihtiyacı olduğuna karar verdik. Bir yandan ana değerlerimizi korurken diğer yandan bizi geleceğe taşıyacak bir isim…"deniyor ve CEO adayları olarak Vitalik Buterin, Charlie Lee, Elon Musk ve Marshall Hayner yer alıyor. Elon Musk yüzde 54.4 oyla CEO seçildi ve Musk bir günlüğüne Twitter’daki bilgilerine “Dogecoin CEO’su” unvanını yazmış, ertesi gün bu ünvanı kaldırmıştı. 

REDDIT HAREKETİ

Gamestop hissesinde dev yatırım kuruluşlarını güç duruma düüşüren Reddit kullanıcıları bu sefer Dogecoin’i zirveye çıkarıyor. Örgütlü olarak adım atan Reddit kullanıcıları Dogecoin satın alarak kripto parayı yüzde 800 artırdı. Böylece Dogecoin en çok tercih edilen 10 kripto para birimi arasında yer aldı.

Daha sonra Elon Musk’ın açıklamalarıyla yön bulan Dogecoin, 15 milyar doları geçen piyasa değeriyle birçok kuruluşu geçti.

Dogecoin rekora koşuyor!

SINIRSIZ SAYIDA VAR VE YÜKSELİŞİN SEBEBİ SPEKÜLATİF

Dogecoin diğer güçlü kripto paralar gibi sınırlı sayıda değil. Sınırsız sayıda Dogecoin piyasada işlem görebiliyor. Yükselişinin nedeni ise yalnızca Elon Musk’ın açıklamaları olarak görülüyor. Bunun dışında sosyal medyada ve kulaktan kulağa yayılan “1 doları aşacak” iddiaları da artış getiriyor. Dogecoin yatırımında bulunurken dikkat edilmesi ve stop loss seviyesini mutlaka belirlenmesi gerekiyor. 

KRİPTO PARA PİYASASINA DİKKAT EDİN

Kripto para piyasasına yeni girenler öncelikle küçük miktarlarla işlem yapmalı. İşlemlerin nasıl yapıldığını, gün sonunda yüzdesel değerleri gördükten sonra bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğünüzde işlemlerin artırılması gündeme getirilebilir. Unutulmamalı ki tüm yatırımınız ve paranız bir anda hiç olabilir. Kripto para piyasalarında marj aralığının bulunmaması nedeniyle çok sert kayıplar ya da kazançlar sağlanabilir. Bu konuyla ilgili henüz yetkilendirilmiş kurumlar ve kişiler de bulunmadığı için kripto para tavsiyesi verenlere güvenilmemeli. Sosyal medyada kripto para işlemiyle küçük paralarla büyük servetler kazandığına ilişkin yapılan yayın ve reklamlara da güvenilmemeli.

Bitcoin tekrar düşüşe geçti!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön