25 / 04 / 2024

Dolarda büyük şok bekleniyor Bank of America analistleri konuştu

Dolarda büyük şok bekleniyor Bank of America analistleri konuştu

Doların dünya piyasalarında değer kazanmasının hızlanma trendi devam ederken Bank of America analistleri oynaklığın uzun süre devam edebileceği öngörüsünde bulunurken doları yeni bir şokun beklediğini savundu.



Dünyada merkez bankalarının para politikalarında daha hızlı aksiyon alması önümüzdeki günlerde de döviz piyasaları için zorlu dönem olabileceğine işaret ediyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre, Bank of America analistleri Adarsh Sinha ve Janice Xue, bir yıl öncesinde sürpriz ekonomik değerlerin politika yapıcıların kararlarında çok etkili olmadığı için para birimlerini çok da fazla etkilemediğini belirtti.

Ancak bunun yanında stratejistler şimdi merkez bankalarının enflasyonu durdurabilmek için faiz artırma veya ekonomik büyümeyi sekteye uğratmamak de için faiz indirme kararlarının gelen rakamlara bağlı olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön