19 / 04 / 2024

Dolarda büyük şok bekleniyor Bank of America analistleri konuştu

Dolarda büyük şok bekleniyor Bank of America analistleri konuştu

Doların dünya piyasalarında değer kazanmasının hızlanma trendi devam ederken Bank of America analistleri oynaklığın uzun süre devam edebileceği öngörüsünde bulunurken doları yeni bir şokun beklediğini savundu.



Uzmanlar müşterileriyle dolardaki gidişata ilişkin paylaştıkları notta, "Bunun sonucunda ekonomik verilerdeki beklenmeyen hareketlerin para birimleri ile yüzde 30 pozitif bağlılaşımı var. Bu, önceki dönemlere göre ciddi bir değişim" ifadelerini kullandı.

HAREKETLİLİK DEVAM EDECEK Mİ?

Analistler, büyüme ve enflasyon ayrışma sürecine devam ettikçe dünyanın en büyük para birimlerinde oynaklığın süreceğini belirterek, "Dövizde oynaklık arttı. Bu ayrışma sürdükçe ve para birimlerinin veriye olan hassaslığı göz önüne alındığında oynaklık uzun süre daha devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

8 AĞUSTOS GÜNCEL DÖVİZ KURU

Dolar/TL, yeni haftaya değer kazancıyla girmesinin ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 17,9620 liradan işlem gördü.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,46 primle 18,3250 liradan, sterlin/TL ise yüzde 0,50 yükselişle 21,7430 liradan satıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön