26 / 04 / 2024

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş'ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş'ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..

Yaptığı her açıklamayla gündeme oturan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de dolar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...



“ARTIK MANTIĞINIZLA HAREKET ETMENİZ GEREKİYOR"

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kuruyla ilgili önemli açıklamalar yapan İslam Memiş, küresel piyasalarda ciddi bir dalgalanma ve belirsizlik olduğunu söyleyerek, dolar endeksinin 106 seviyesinin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..

"Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Özellikle altının ons fiyatında 1765, gümüşün ons fiyatında 19 dolar, kripto paralarda yatay seyir var. Diğer enstrümanlarda mesela brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler görüyoruz." diyen İslam Memiş bu sert düşüşlerin aslında resesyonun başladığının işareti olduğunu söyledi. Bugün küresel piyasalarda resesyon başladığını gördüklerini söyleyen İslam Memiş, "Yani son 2 gündür, Eylül ve Ekim aylarında gelen büyük tufanın ayak habercisidir bunlar. Küresel ekonomide enfasyonla mücadele sadece faiz artırımı ile olmayacaktır." dedi.

"Siz bundan sonra duygularınızla değil mantığınızla hareket etmeniz gereken küçük yatırımcılarsınız." diyen İslam Memiş, "Sizin yatırımınız perde arkasından finans sektörünü yönetenler için bir çekirdek parası!" ifadelerini kullandı.

17-18 LİRADAN DOLAR ALINIR MI?

Yaptığı açıklamada küresel dünyada şu anda doların değer artış süreci olduğunu söyleyen İslam Memiş, Türkiye'de yüzde 80'e yaklaşmış bir enflasyon olduğunu dile getirerek, "Sizin stoklarınız ve rezervleriniz şu anda azalmaya devam ediyor." diyerek, doların bir rezerv para olmadığını sosyal medya hesaplarından ifade ettiğini söyledi. Doların bir yatırım aracı olmadığını söyleyen İslam Memiş sözlerini şu şekilde tamamladı: "Dolar sizi enflasyona karşı korumaz. O yüzden hep ifade ettiğim gibi 17-18 liralardan dolar alınmaz."

 

Merkez Bankası'ndan az önce dolarla ilgili flaş hamle

FED faiz kararını açıkladı: Dolar bugünden sonra 18 liraya kadar çıkabilir uyarısı

Doları olanların yüzü güldü! Dolarda son dakika! Resmen yükselişte! 7 Temmuz 2022 dolar kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön