19 / 03 / 2024

Emlak kiralama komisyon bedeli 2015!

Emlak kiralama komisyon bedeli 2015!

Kiracı olarak bir mesken aradığınızı ve emlakçı aracılığı sayesinde bir ev kiraladığınızı düşünelim. Bu durumda emlakçıya ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Emlak kiralama komisyon bedeli 2015 ne kadar?



Emlak kiralama komisyon bedeli 2015!

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerin dha kısa sürede yapılabilmesi için mal sahipleri ile alıcı ya da kiracılar emlakçı ile çalışabiliyor.


Emlakçı ile yapılan anlaşmada taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. 


Öncelikle emlakçı ile yapılan anlaşmanın geçerli olabilmesi için bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Emlakçılar sözleşmesiz hizmet veremiyor. 


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda oluyor.


Emlakçılar kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Peki, kiracı olarak bir mesken aradığınızı ve emlakçı aracılığı sayesinde bir ev kiraladığınızı düşünelim. Bu durumda emlakçıya ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Emlak kiralama komisyon bedeli 2015 ne kadar?


Kira komisyon bedeli:

Emlak kiralama komisyon bedeli yalnız kiracıdan tahsil ediliyor. Bu bedel, bir defaya mahsus olmak üzere alınıyor.


Emlak kiralama komisyon bedeli, kontrat süresi ne olursa olsun, 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV tutarında tahsil ediliyor.


Kira komisyon sözleşmesi örneği!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön