28 / 03 / 2024

Erzurum Veysiefendi Konutları'nın temeli atıldı!

Erzurum Veysiefendi Konutları'nın temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Veysiefendi Konutları'nın temelini attı.



 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yürüttüğü konut seferberliği son sürat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni konut projesi olan Veyisefendi Konutları’nın temeli atıldı. 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı açıklamaca, “Veyisefendi Konutları’mızı Kentsel Dönüşüm, Emlak İstimlak, İmar daire başkanlıklarımız ve ERKONUT şirketimizle, başımızda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibi ile birlikte bir kentsel dönüşüm projesinin açılışında sizlerle bir aradayız” dedi. 

 

Kentteki imar ve emlak sorunlarının ortak akılla çözüme kavuştuğunu da belirten Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, şunları söyledi: “Toplamda 108 adet daire ve 2 blokla burada yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Ve bölgenin Narmanlı Cami’nden başlayarak ve çevresi Çifte Minareler ta ki şu anda planını yaptığımız alana gelene kadar Recep Akdağ Caddesi ve üzeri aynı şekilde bizim kentsel dönüşüm çalışmamızın göbeği olan ve eski Erzurum’un merkezi olan bu alanlarda bu çalışmalarla hem kentsel dönüşümü bir noktaya getiriyoruz hem de depreme dayanıklı evlerle deprem riskini azaltmış oluyoruz. Ayrıca mahallede yaşamış kişileri burada tutmak adına hak sahipleriyle anlaşarak buradan evlerini vermeye çalışıyoruz.  Ve Türkiye’de kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olarak Erzurum’u tek tek nakış gibi işliyoruz. ” diye konuştu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi

 

 


Geri Dön