10 / 05 / 2024

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Uluslararası Tahkim Mahkemesi (ICC), Gazprom'un yazılı açıklamasıyla, Naftogaz'ın Rus doğalgazını Avrupa'ya tedarik etmekle ilgili olarak Gazprom'a yönelik suçlamalarını reddetti. 



Açıklamada, sözleşmeye göre  iki şirket arasındaki uyuşmazlıkların İsviçre'de çözülmesi gerektiği belirtildi. Arıca açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya’ya yönelik uyguladıkları çok sayıda yaptırım nedeniyle, İsveç ve İsviçre, Rusya’ya dost olmayan ülkeler kategorisine girdi. Önemli ölçüde değişen koşullar, Gazprom'u ilgili yerlerdeki mahkemelerde adil ve tarafsız bir şekilde yargılanma hakkından yoksun bırakıyor." 

Açıklamada, Gazprom’un, Naftogaz’ın ICC nezdindeki girişiminin dostane olmayan bir adım olarak değerlendirdiği vurgulanarak, "Ukraynalı şirketin haksız yaklaşımına ve anlaşmazlığı ICC nezdinde çözme girişimlerinin devam etmesi, Rusya’nın Naftogaz'a yaptırım uygulamak için tüm gerekçelere sahip olmasına neden olabilir. Bu durum, Gazprom'un yaptırım uygulananlara yönelik mali yükümlülüklerini yerine getirmesinin yasaklanması anlamına gelecektir."  denildi.

 Naftogaz, 9 Eylül'de Gazprom hakkında gerekli ödemeleri yapmadığı için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde tahkim davası açtığını duyurdu. 

Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya günlük olarak yaklaşık 42 milyon metreküp gönderiyor.

Ev hanımlarına 1.100 TL yardım! Başvuran kapıyor! Hemen bakın!
İş Bankası'ndan dev kampanya! 30 Eylül’e kadar herkes başvuran herkes faydalanacak!
Altın yıl sonu bu kadar olacak! 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Analistler açıkladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön