19 / 04 / 2024

Gölcük'teki dönüşüm rantsal algılanmamalı!

Gölcük'teki dönüşüm rantsal algılanmamalı!

Gölcük Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını dün Belediye Meclis Toplantı salonunda, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirdi.



Gölcük Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını dün Belediye Meclis Toplantı salonunda, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirdi. Başkanın yardımcılıklarını, AK Parti’li Kadir Özdemir ve CHP’li Özgür Yılmaz yaptı. 10 gündem maddesinden oluşan, Ocak Ayı Meclis toplatışının ilk gündem maddesi, Denetim Komisyonu seçimi oldu. Kapalı oyla yapılan seçimde, AK Parti’den Berna Abiş, Davut Uzun ve Bayram Girgin 28’şer oyla, CHP’den Özgür Yılmaz ve Ali Aktepe ise 25’er oyla, Denetim Komisyonuna seçilen isimler oldular. Yapılan oylamada bu 5 isim Oybirliği ile Denetim Komisyonuna seçilen isimler oldular. Gündemin diğer maddelerin bazıları oybirliği ile bazıları ise oy çokluğu ile kabul edildi. İmar tadilat planları ise Encümene havale edildi.


“Burada bir rant varsa, bu rant hepimizin”


Gündem maddelerinin onaylanmasından sonra, dilek ve temenniler bölümünde CHP Grubu adına söz alan, Meclis üyesi Ali Aktepe, “Rantsal Dönüşüm Projesi” ve “Gölcük Belediyesi Çalışıyor mu?” başlıklı 2 soru önergesi okudu. Oldukça uzun olan önergeleri, Meclis Başkanı Ellibeş cevaplandırdı: Başkan Ellibeş, Aktepe’nin Rantsal Projesi lafına katılmadığının altını çizerek, “Ben rantsal kelimesini kabul etmiyorum. Burada bir rant varsa, bu rant hepimizin. Çünkü buna birlikte karar verdik. Ben bu projeye bir gecede karar vermedim. Burada bir kar yada karlılık varsa, o da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nındır.”


“416 dükkanın 18 ayda bitirilecek”


Başkan Ellibeş, meclise hitaben, Yeni Sanayi Sitesi’nin yer teslimini yüklenici firmaya teslim ettiklerinin altını çizerek, 416 dükkanın 18 ayda bitirileceğini söyledi. CHP Grubu’nda Zafer Şimşek’in, dükkan fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekmesi üzerine Başkan Ellibeş, şunları söyledi: “Bakın arkadaşlar, biz belediye olarak yeni bir Sanayi Sitesi yapmak gibi bir hayalimiz yok. Bu iş bize oda başkanından ve esnaflardan geldi. Bende dedim ki, ‘biz arsayı alalım siz bir kooperatif kurun’ dedik, bunu da kabul etmediler. Uzun lafın kısası ihale bize kaldı. Ama biz esnaflarımız dükkan sahibi olsunlar, yeni bir yere, daha modern ve çağdaş şartlarda ticaret yapsınlar diye mücadele ettik.”


“Artık bu yoldan geri dönüş yok”


“Demin ifade ettiğim gibi, bizim Gölcük Belediyesi olarak yeni bir sanayi sitesi projesi yapmak gibi bir hayalimiz ve durumumuz yoktu. Ama gelişen şartlar olayı buraya kadar getirdi. Artık bu yoldan geri dönüş yok. Bakın arkadaşlar, bugüne kadar 112 hak sahibinden 83’, 38 kiracı esnafından 31’i ile anlaşma yaparak sözleşme imzaladık. Bunlar hak sahibi ve mevcut riskli alandaki kiracı esnafı. Arkadaşlar bu saatten sonra, bu projenin abisi de biziz, babası da biziz. Ben kiracı esnafın, dükkan sahibi olmasını yürekten istiyorum. Ama biraz da sanayi çaba göstermeli.”


“Mecliste kısa süreli gerginlik oldu”


Sanayi esnafı ile yapılan toplantılarda, alt yapı maliyetleri ile Cami maliyetinin fiyatlara yansıtılmadığı ifade edilmemesine, CHP’li Ali Aktepe, “Türk Metal’in böyle bir kararı yok” demesi, Başkan Ellibeş’i sinirlendirdi. Başkan Ellibeş, olayın nasıl geliştiğini meclis üyelerine anlatarak, “Bende vermiyorum o zaman yeri. Nereye cami yapacaklarsa yapsınlar. Biz kendi camimizi yaparız” demesi üzerine, CHP’li meclis üyeleri de hak vererek, olay tatlıya bağlandı.


Gölcük Haber


Geri Dön