16 / 04 / 2024

  Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi

  Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin yüzde 70'i tamamlandı. Biz de hem projenin, hem de emlak sektörünün son durumu hakkında Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Coronavirüs konut talebinde trendleri değiştirecek! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs gayrimenkul ilanlarını dahi etkiledi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, virüsün konut talebi konusunda trendleri değiştireceğini, vatandaşların şu dönemde internette dolaşan saçma ve gerçek dışı ilanlara çok dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Koronavirüs İzmir'de ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam ediyor. Birçok vatandaş 'Evde kal' çağrılarına ve sosyal izolasyona önem göstererek evde kalıyor. Rahat bir sosyal izolasyon dönemi geçirmek isteyen ve evde kalan vatandaşlar, bahçeli müstakil ev arayışlarını artırdı...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Konut satışlarına koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi. Hem inşaatlar yavaşladı hem de satışlarda bazı ciddi gerilemeler yaşandı.

Koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 42 bin 783 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarının koronavirüs sebebiyle düştüğü ifade ediliyor...

Koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi yüzde 18 artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi de yüzde 18 artırdı!

  Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi Haberi

  Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin inşaatı tamlanıyor. Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar, emlak sektörü ve Modern Sanayi Merkezi projesinin son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu...

1. Modern Sanayi Merkezi Projesinin son durumu nedir? Yüzde kaçı tamamlandı?

Alzamil - Etiman - Haliç SanayiKooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen Modern Sanayi Merkezi'ni inşaatının yüzde 80’i tamamlananmış durumda.

2. Projenin teslimat tarihi nedir? Covid-19 teslimat sürecinizi etkileyecek mi?

2020 içinde teslim planlanmaktadır. Halihazırda teslim planlamamızda bir değişiklik yapılmamıştır, ancak covid 19 riski ve olası etkileri, hükümetimizin bu konudaki yönlendirmeleri dikkatle takip edilmektedir.

3. Projenin yüzde kaçı satıldı? Şimdiye kadar projenin yüzde 40'ı satıldı. Satışlarınız covid-19'dan nasıl etkilendi?

Projemizde gerçekleşen satışlar metrekare bazında yüzde 45’i geçmiş durumdadır. Covid-19 riskinin henüz...