23 / 04 / 2024

1+0 daire yönetmeliği

1+0 daire yönetmeliği

Bugüne kadar hiç stüdyo daire üretmediklerini söyleyen Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, "Stüdyo dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim" dedi.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Gayrimenkulde milat: Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği!

1 Eylül 2020 itibariyle uygulamaya alınan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gayrimenkul sektörüne getirdiği köklü değişiklikler ile milat olarak belirtiliyor. 

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Değişiklikleri 1. Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kayseri'de konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri temsilciliği tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne” yönelik eğitimlere devam ediliyor.

Ankara'da 1+0 daire artık yasak!

Ankara'nın yeni imar yönetmeliğine göre artık 1+0 stüdyo daireler yasalandı. Yeni imar yönetmeliği Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından hazırlandı...

Otopark yönetmeliği ertelendi mi?

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren yeni otopark yönetmeliği 1 Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, otopark yönetmeliği ertelendi mi?

7 soruda yeni otopark yönetmeliği 2018!

1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Otopark Yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yer aldı. Peki 2018 otopark yönetmeliğinde neler var? Otoparkı olmayana ruhsat verilecek mi? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Yeni otopark yönetmeliği tam metni 2018!

Yeni otopark yönetmeliği, 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin yürürlük tarihi ise 1 Haziran 2018 tarihi olarak belirlendi..

İstanbul İmar Yönetmeliği değişti!

İBB Meclisi'nde görüşülen İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. Buna göre yeni inşa edilecek yapılarda 1+0 daire olmayacak. 

İstanbul İmar Yönetmeliği değişiyor!

1 Ekim 2017'de Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin devreye alınmasının ardından İstanbul İmar Yönetmeliği'nde de değişikliğe gidiliyor.

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Ereğli İmar Müdürlüğü yeni imar yönetmeliği için çalıştı!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için fazla mesai yaptı.

1+0 daire yönetmeliği Haberi

1+0 daire yönetmeliği

Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, 1+0 dairelerin Türk toplumuna uyum sağlamadığını, her ne kadar fiyat anlamında cazip olsa da, kullanılmadığı için uzun vadede zarara neden olduğunu söyleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı"nda geçen 1+0 dairelerin yapılmama kararını olumlu buldu.


Türk Toplumu Birlikte Yaşamak İstiyor

Cevdet Erdem “Bugüne kadar hiçbir projemizde stüdyo daire yapmadık. Bunun başlıca nedeni Dekon İnşaat olarak oturumcuya yönelik işler yapma prensibimiz. Projelerimizde ailelerin bir arada yaşadığı yaşam alanları oluşturuyoruz. 1+0 dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim” dedi.


1+1’ler Hem Yatırımcıyı Hem Kiracıyı Mutlu Eder

Diğer taraftan 1+0 dairelerin kolay ulaşılabilir rakamlara satıldığından yatırımcıyı alırken zorlamadığını belirten Cevdet Erdem, “Yaşam başladıktan sonra alan küçüklüğü açısından kiracıyı tam olarak memnun etmediğini...