28 / 03 / 2024

2015 emlak vergisi taksitleri

2015 emlak vergisi taksitleri

Emlak vergisi, her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye 2 taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar nelerdir?

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 2015 yılına ait vergi ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle son bulunuyor.Emlak vergisi son gün bugün olup, mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor..

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Emlak vergisi fiyatları 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mal sahipleri her sene belediyeye emlak vergisi ödüyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve kayıtlı değerine göre hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Melikgazi 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit!

Büyükkılıç, 2015 yılı Emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak “Vergi mükelleflerimiz için gerekli kolaylıklar sağlandı. İşlemler bilgisayar ile yapılmaktadır.” dedi.

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ise ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Avanos Belediyesi'nden emlak vergisi duyurusu!

2015 emlak vergisi ödemesi kapsamında ikinci taksit dönemi için son gün yaklaşıyor. İkinci taksit ödemeleri için devletin herhangi bir ek süre durumu söz konusu olmadığından vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor.

2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Ev sahipleri için kritik tarih yaklaştı. 2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. İşte emlak vergisiyle ilgili merak edilenler ve izlemeniz gereken yol.

Emlak vergisi için son gün 30 Kasım!

Şahinbey Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2015 Emlak Vergisi, İşyeri Çevre Temizlik vergisi ve İlan-Reklam vergisinin ikinci taksitinin son ödeme süresinin 30 Kasım 2015 ‘de sona erdiğini belirtti.

Emlak vergisi en son ödeme günü 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin ikinci taksitleri Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi en son ödeme günü 2015 ne zaman?

2015 emlak vergisi taksitleri Haberi

2015 emlak vergisi taksitleri

Emlak vergisi taksit yapan bankalar!

Emlak vergisi, her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. 


Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Bu vergi, senede iki eşit taksit halinde verilebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılıyor. Vergiye bazı bankalar ekstra taksit yapabiliyor. Emlak vergisi taksit yapan bankalar şu şekilde;


Emlak vergisi ödenebilen bankalar:

AKBANK T.A.Ş.(*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK...