25 / 04 / 2024

2B Yasası Semineri

2B Yasası Semineri

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü, 27 Haziran 2012 Çarşamba günü Mecidiyeköy'deki merkezinde 2B Yasası Semineri düzenliyor... İşte o açıklama

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

GYODER Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz'da!

GYODER Vergi ve Sosyal Güvenlik Hukuku Yönünden 7326 Sayılı Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Sultanbeyli’de 110 yıllık mülkiyet problemi çözüldü!

Yeni Şafak Gazetesi, 2B yasası hakkında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile röportaj gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İskenderun'da bin 305 konut projesi yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da bugüne kadar bin 305 konut projesini hayata geçirdiklerine söyleyen "2B Yasası" ile 2 bin 190 hak sahibinin tapularını teslim ettiklerini belirtti. 

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2B Yasası'nın uygulanmasındaki 6 sorun TBMM'de!

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

Antalya'da imar mevzuatı semineri yapıldı!

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), hizmet kalitesini artırmak için 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, Büyükşehir Yasası 'imar mevzuatı' hakkında bilgilendirme semineri verdi.

AKBB Antalya'da imar mevzuatı bilgilendirme semineri verdi!

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), hizmet kalitesini artırmak için 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili ‘imar mevzuatı’ bilgilendirme semineri verdi.

Manisa TSO'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Semineri’ düzenlendi. Mehdi Hasanzade, kentsel dönüşüm yasasının getirdiği yeni düzenlemeleri ve yasanın uygulamasında ortaya çıkacak fırsatlar ve risklerin değerlendirmesini yaptı.

Hilmi Türkmen: 2B tamam sıra kentsel dönüşümde!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii'nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi. Türkmen, "2B tamam sıra kentsel dönüşümde" dedi.

2B Yasası Semineri Haberi

2B Yasası Semineri


Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü'nden yapılan açıklama şöyle;


2/ B YASASI SEMİNERİ


Enstitümüz tarafından aşağıda belirtilen tarihlerde 2/ B YASASI SEMİNERİ yapılacaktır. Kontenjan sınırlı olduğundan enstitümüzü arayıp kayıt yaptırmanız gerekmektedir.


Seminer Tarihi      


27.06.2012 Çarşamba günü saat 16:00 – 20:00


Amaç


Konuya İlgi duyan kişi ve kurumları bilgilendirmek, 2/B Yasası olarak bilinen Orman Kanunu’nun 2/B maddesinin irdelenmesi,  devlet vatandaş arasında çıkan mülkiyet ihtilaflarının çözüm yollarının incelenmesi. İptal edilen tapular ne olacak? Yüksek bedelle satışa çıkarılırsa, kullanıcılar mağdur olacak mı? Kadastroda kaydı yapılmamış kişilerin hakları ne olacak? Kişilerin birbiri ile yaptığı 2/B arazi satışları geçersiz midir gibi sorular cevaplanmaktadır.


Sertifika 


Seminere katılan kişiler Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü tarafından hazırlanan sertifikayı almaya hak kazanacaktır.


Konuya ilgi duyan ve kendini geliştirmek isteyenler katılabilir.


Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır


Seminer Kadrosu


İstanbul...